Terug

Voorfietser Westfriesland

Beste Westfrieser,

Mijn naam is Stacy van Eerden, sinds januari 2020 woonachtig in Zwaag en daarvoor altijd opgegroeid in de gemeente Opmeer.  Ik heb voorheen toen ik nog naar school ging, altijd 20 kilometer heen en terug moeten fietsen omdat er geen andere school in de omgeving was. Toen kon ik nog niet echt zeggen dat fietsen een hobby voor mij was, maar ik heb het altijd gezellig gevonden.  Gezond eten en bewegen heb ik altijd al belangrijk gevonden. Ik kwam samen met mijn vriendinnen uit de buurt vaak langs verschillende kraampjes met verschillende producten, en zo nu en dan bracht ik een leuk geschenkpakketje mee als cadeau voor familie of vrienden.

Sinds de Covid-19 periode ben ik met een goede vriendin die woonachtig is in Purmerend meerdere malen langs verschillende kraampjes geweest om zo ons eten buiten de supermarkt te verkrijgen.  We werden lid van een Facebookgroep waarbij er over dit soort kraampjes en hun producten werd verteld. Zo noemde mijn vriendin eens op of ik het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ ken en of ik daar ooit van had gehoord. Ik was hier eigenlijk gelijk nieuwsgierig naar geworden en er borrelden gelijk allemaal ideeën naar boven. Daarna contact opgenomen met Marja van der Ende en zo onze ideeën met elkaar gedeeld.

Lijkt dit dan op de Facebookpagina met de kraampjes? Nee, persoonlijk denk ik zelf van niet. Daar worden namelijk ook andere dingen in kaart gebracht. Denk hierbij aan bloemen, planten en andere diverse producten. Het lijkt mij juist leuk om samen met jullie verschillende fietstochten, evenementen en misschien wel recepten te bedenken en zo je eten en benodigdheden te kopen buiten de supermarkt.

Ken of weet jij kraampjes langs de weg en tip deze dan op onze website. Denk hierbij niet alleen aan kraampjes maar ook aan de bakker, slager en andere kleine ondernemers. Op de Facebookpagina Fietsen voor m’n eten Westfriesland kun je tips, foto’s, recepten bijzonderheden en eventuele routes vinden en delen met anderen!

Fietsen we straks samen?

Stacy van Eerden

Terug