Zuivelboerderij De Driehoek

Hoogstraat 82-B
4901 PK Oosterhout
T: +31 (0)162 696 457
E: info@zuiveldriehoek.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentKaas, Zuivel
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Dinsdag en donderdag t/m zaterdag: 09:30 - 17:00 uur
Woensdag: 09:30 - 17:00 uur / 18:30 - 20:00 uur

De abdijkazen en de allerlekkerste streekproducten kun je halen in deze mooie boerderijwinkel. Ze hebben een gezellig winkelteam met veel gezellige kaasmeisjes.

Zij proberen zoveel mogelijk samen te werken met lokale boeren en producenten. Op deze manier kunnen zij precies vertellen hoe een product gemaakt is. De rode draad is dat ze mensen zoeken die net als ons bewust bezig zijn met wat ze doen. Zo hebben ze bijvoorbeeld heerlijk scharrelvlees van de blije varkens van de Moerderij en het kwaliteitsrundvlees van familie van den Kieboom. Hun ambachtelijke zuivel wordt gemaakt door zuivelboerderij de Kern. Hiernaast hebben ze een uitgebreid assortiment aan lokale streekproducten zoals honing, jam en bier.

Sinds mei 2015 maken zij abdijkaas op het terrein van de Sint Paulus Abdij in Oosterhout. Zij zijn een echt familiebedrijf en pachten al ruim 30 jaar de grond van de abdij om hun melkveebedrijf te runnen. Passie voor hun werk is heel belangrijk, hun koeien krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in de kaas! Inmiddels is ook de tweede generatie actief binnen het bedrijf, 4 jonge mensen, 4 totaal andere studies en toch allemaal gekozen voor de passie; de boerderij!

Zij vinden bewust omgaan met onze koeien, grondstoffen en grond heel belangrijk. Alles begint bij een tevreden en gezonde koe. Een voorbeeld van bewust boeren is voor ons dat wij heel relaxed met onze koeien omgaan, dit zorgt voor minder stress, minder adrenaline en zo gezondere koeien!

Als ambitieuze jonge ondernemers houden ze ook van uitdagingen. Een spannende nieuwe uitdaging was de ontwikkeling van een voor Nederland unieke kaas! Dit is een ambachtelijke roodkorst abdijkaas, genaamd de Benedictus.