Zorgboerderij Oliehoek

Raaphorstlaan 20
2245 BJ Wassenaar
T: +31 (0)6 26 73 00 04
E: olieh010@planet.nl


StaltypeWinkel, Zorglocatie
AssortimentEieren, Groente, Vergeten groente
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag,
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 16:00 uur

Boerderij Oliehoek is sinds 1860 in Wassenaar gevestigd. Het bedrijf heeft sindsdien veel veranderingen ondergaan, maar wordt nog steeds gerund door dezelfde familie. De huidige bewoners, Gerard en Sandra, zijn in 2006 met de zorgboerderij gestart. Zij begrijpen als geen ander hoe belangrijk rust, regelmaat en geduld zijn voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving door de zorg voor hun autistische zoon.

Zorgboerderij Oliehoek is een kleinschalig familiebedrijf waar mensen, met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of psychiatrische stoornis, een passende en waardevolle dagbesteding aangeboden krijgen. Cliënten helpen bijvoorbeeld bij het eieren rapen, dieren voeren en werken in de moestuin.
Zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (als gevolg van ziekte of handicap) om zich te handhaven en op eigen niveau te ontplooien.
Cliënten krijgen groepsbegeleiding en incidenteel is ook één op één begeleiding mogelijk.
Regelmatig bieden zij de cliënten educatieve activiteiten aan zoals, een gebarentaal cursus of sociale vaardigheidscursus.
Bij dit alles staat samen plezier maken, het genieten van de natuur en de omgang met dieren voorop.

Hun manier van werken heeft educatieve waarde. Met enige regelmaat vinden er daarom op afspraak schoolexcursies en bedrijfsuitjes op de boerderij plaats. Bijzondere momenten die een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor scholieren van allerlei niveaus.