Zorgboerderij De Lindelaar

Gemertseweg 36
5841 CE Oploo
T: +31 (0)485 388 661
E:


StaltypeWinkel, Zorglocatie
AssortimentCadeauartikelen, Fruit, Groente, Kaarsen/Kaarsen van bijenwas, Kaas, Kwark, Non-food, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeBiodynamisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag,
Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 12:30 - 16:45 uur

Zorgboerderij De Lindelaar, gevestigd op het terrein van Bronlaak in Oploo (gemeente Sint Anthonis). De boerderij heeft een bedrijfsmatig karakter. Een plek waar echt gewerkt wordt. Het is een ontmoetingsplek waar ze leven met en in de seizoenen. Nergens anders krijgen de jaarfeesten meer gestalte dan in het samenleven op het gezellige erf met hun vee. Maar ook in het werk op onze akkers.

De authenticiteit en de wijsheid van al hun vorige generaties wordt overgedragen in het werk op de boerderij. Die authenticiteit kun je terugvinden in de bewoners die er aan het werk zijn. Ze zijn stuk voor stuk op hun eigen manier echte boeren.

De zuivelverwerking is gelegen aan het erf van de zorgboerderij. Hier wordt samen met cliënten dagelijks de melkopbrengst van de koeien verwerkt tot kwaliteitsproducten die deels door de cliënten zelf geconsumeerd worden en deels te koop zijn in de winkel van Bronlaak.

Het maken van kaas, kwark en yoghurt is een ambachtelijke bezigheid en het deelnemen hieraan, met het besef dat dit gegeten wordt door de medebewoners van Bronlaak, is een meerwaarde van deze producten. Door de nauwe verbondenheid met de zorgboerderij wordt ook het boerenbuitenleven mee ervaren.
Het agrarisch zorgbedrijf van Bronlaak bestaat naast de zorgboerderij uit: Tuinderij De Kiem, Kwekerij en siertuin ’t Hof, bosgroep Sylvester en woon- en werkgebied Ard Lea.