Wagyukoe

Langestraat 161
7491 AE Delden
T: +31 (0)74 376 45 00
T: +31 (0)6 57 19 87 74
E: info@wagyukoe.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentVlees
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur

De boerderij Wagyukoe wordt gerund door de boerenfamilie Nijhof, Wilfried, Yvonne en de kinderen Imco en Romee. In 1989 hebben zij in Delden een oud boerderijtje gekocht en gerenoveerd. Na deze klus geklaard te hebben zijn ze in 1990 begonnen met het fokken en mesten van vleesvee. Daarnaast ging Wilfried elke week naar de veemarkt in Doetinchem en soms in Zwolle om dieren aan te kopen of juist te verkopen.
Unieke koe vinden

Hun voorkeur ging uit naar een unieke koe, een eerlijke koe, een mooie koe om te zien en een koe die tevens gemakkelijk is in de omgang. Op een goede dag kwam de dierenarts bij hun op bezoek om te vertellen dat hij een ras had gevonden wat aan hun wensen voldeed, de Wagyu-koe. Ze zijn zich hier in gaan verdiepen en kwamen al snel tot de conclussie dat het een exclusief ras is waarvan er in Nederland nog maar enkele bedrijven zijn. Daarnaast is het nauwlijks mogelijk dieren aan te kopen. Plots zagen ze een advertentie in het vakblad de Boerderij waarin een aantal Wagyu-kalveren werden aangeboden. In januari 2007 hebben ze hier 2 vrouwlijke kalfjes gekocht van 2 weken oud. Dit was het begin van de Wagyu-story.

Vervolgens duurt het jaren voor je een bepaalde omvang hebt. Er werden in het begin meer stierkalfjes geboren dan vrouwelijke kalfjes, ze konden moeilijk 100% Wagyu-sperma bemachtigen, soms sterft er een kalfje, allemaal zaken waardoor het enige tijd duurt. Ook werd langzamerhand duidelijk dat de Wagyu-koe een heel andere koe is dan de gemiddelde koe, ze gedraagt zich anders, ze heeft andere voeding nodig, de afkalftijd duurt langer en zo kunnen ze nog wel even doorgaan. Kortom, ze hebben veel zelf moeten ontdekken en zelf oplossingen moeten bedenken.