WaddenMax Dijksterweg

Dijksterweg 6
9978 TB Hornhuizen
Ommelanderweg 32
9978 TC Hornhuizen
T: +31 (0)595 438 860
T: +31 (0)595 435 144
E: info@waddenmax.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBoerenkaas/rauwmelksekaas, Boter, Halfvolle melk, Kaas, Karnedrank, Karnemelk, Kwark, Melk, Roomboter, Rundvlees, Slagroom, Vlees, Volle Yoghurt, Volle melk, Vruchtenkwark, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeBiodynamisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Op afspraak,
Openingstijden

Op afspraak

Welkom op de website van WaddenMax, het Biologische Dynamische melkveebedrijf van de familie van Tilburg.

Sinds 2003 grazen de koeien langs de Waddenzee in Hornhuizen, Noord-Groningen. Ze zeggen weleens gekscherend, “daar waar de wereld eindigt”, maar voor hun een prachtig begin van de zuivelproducten van WaddenMax.

Het ouderlijk bedrijf in Hagestein, sinds 1990 biologisch, verhuisde in 2003 naar deze nieuwe plek. Hier werd het bedrijf aangepast aan een biologisch dynamische werkwijze. Een gesloten kringloop, extensief beheer, koeien met hoorns en vaste mest uit de potstal.

De boerderij Nieuw Bromo genoemd, is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en was oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf. Het land waar de koeien nu op grazen, was vroeger Waddenzee en is na de inpoldering in 1872 bij de boerderij gevoegd. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 80 hectare.

Ben en Mieke en de kinderen hebben het bedrijf van Bens ouders, Max en Annelies overgenomen. De mannen zorgen voor de boerderij. De dames verwerken de zuivel. Kinderen Sophie, Thomas en Maartje helpen ook een handje mee en verzorgen en knuffelen de dieren met veel liefde. De boerderij is een echte beestenboel met Pony’s Puk en Magnum, kippen, een hond, poezen en zelfs een uil die waakt over het erf.

In 2007 zijn ze gestart met het maken van zuivelproducten. De afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid en inmiddels verwerken ze wekelijks melk tot yoghurt, kwark, karnemelk, slagroom, boter en boerenkaas. Niet alle melk verwerken ze zelf, slechts 20 procent. De overige melk gaat naar melkfabriek Henri Willig in Heerenveen.