Vleesboerderij Boot

Kievitsweg 1
4321 TR Kerkwerve
T: +31 (0)111 691 361
E: info@vleesboerderijboot.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBarbecue vlees, Bier (alcoholisch), Boerenkaas/rauwmelksekaas, Dranken (alcoholisch), Kaas, Lamsvlees, Likeur, Rundvlees, Varkensvlees, Vlees, Vleeswaren, Wijn, Zuivel
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag: 12:00 -18:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur

Vleesboerderij Boot | het cirkeltje rond
Vleesboerderij Boot is een vee- en akkerbouwbedrijf en slagerij met winkel.

Ons familiebedrijf heeft de hele keten van het verbouwen van voedergewas, aanwas van runderen, het opgroeien van de dieren, het vervoer naar en van het slachthuis, het uitbenen, verwerken en verpakken van het vlees en de verkoop in eigen beheer:

De maïs en tarwe die op het land worden verbouwd, zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen. Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de akkers vruchtbaar te houden.

Voor de aanwas van rundvee houden wij zoogkoeien. Deze dieren staan in de winter op stal en lopen samen met het jongvee van april tot oktober buiten, in diverse natuurgebieden in de regio. Onze stallen voldoen aan diervriendelijke normen en richtlijnen. Zo is er volop ruimte en buitenlucht en liggen de dieren op stro.

De dieren worden geslacht in het EU-erkend slachthuis van Slachterij Slager in Sint Annaland. Na de slacht worden de karkassen naar onze boerderij gebracht en worden ze verwerkt tot diverse vleesproducten. Deze producten zijn verkrijgbaar in ieder gewenst gewicht, in zowel vers- als diepvriesverpakking. Een groot gedeelte van de vleeswaren wordt in eigen keuken en worstmakerij zelf op ambachtelijke wijze gemaakt. Wij garen, roken en grillen zelf.

De volledige weg die het stukje vlees maakt tot aan onze winkelschappen is bij ons met eigen ogen te aanschouwen. Dat geeft een prettig en vertrouwd gevoel. Dit is volgens ons dé manier om diervriendelijk en voedselveilig vlees van top-kwaliteit te produceren