Tuin Brassica

De Griend 1
3998 JR Schalkwijk
T: +31 (0)6 29 42 13 46
E: info@tuin-brassica.nl


StaltypeWinkel, Zelfbediening
AssortimentAalbessen, Appels, Banket, Bessen, Blauwe bessen, Brood, Chutney, Courgettes, Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Gebak, Graanproducten, Groene courgettes, Groente, Honing, Jams, Kersen, Koek, Koffie, Komkommer, Koolsoorten, Kropsla, Kruisbessen, Pepers, Peren, Pruimen, Rode bessen, Seizoensfruit, Sla, Tomaat, Trostomaten, Witte kool
TeelttypeAgro-ecologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Via een betaalverzoek/Tikkie
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Zaterdag,
Openingstijden

Zaterdag 10:30-12:30 uur
Alleen voor het ophalen van bestellingen: Dinsdagochtend en vrijdagmiddag.
Het kraampje onder het afdak is alle dagen toegankelijk

Tuin Brassica is een ecologische moestuin, boomgaard, bloementuin, voedselbos, kruidentuin, bijenstand en griend van ruim een halve hectare groot. Ze verbouwen diverse soorten groenten, zachtfruit, appels en peren. In de boomgaard staan enkele oude appel-, peren en pruimenrassen. Alles wordt op ecologische wijze geproduceerd, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In de tuin staan 10-20 bijenkasten. Ook de methode van imkeren is zo natuurlijk mogelijk.

Daarnaast proberen ze de natuurwaarde van de tuin en de griend zo hoog mogelijk te houden en richten ze de tuin steeds meer in als een natuurlijk voedselbos.
Van al het moois in de tuin en de oogst van de tuin willen ze graag andere mensen laten meegenieten. Daarom hebben ze een klein streekwinkeltje, dat open is op vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Ook houden ze regelmatig open tuindagen en ontvangen ze groepen en schoolklassen op afspraak. En als het bord buiten staat buiten de reguliere openingstijden, dan ben je welkom in de winkel of voor het drinken van een kop koffie met iets lekkers.

Onder het afdakje van het schuurtje van Brassica is een kraampje ingericht, dat alle dagen per week te bezoeken is. Het bevat een deel van het assortiment van het winkeltje van Brassica, gekoeld!: eieren, sap, jam, chutneys, etc + groenten en fruit uit eigen tuin en de regio die op dat moment voorhanden is.