Symbioseboeren in Noordeloos

Nieuwendijk 11
4225 PE Noordeloos
T:
E: info@symbioseboeren.nl


StaltypeWinkel, Zorglocatie
AssortimentEieren, Groente, Honing, Kaas, Lamsvlees, Ossenvlees, Seizoensgroente, Vlees, Zuivel
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenPin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Voor klanten met een pasje
Maandag t/m zaterdag 24 uur per dag
Anders op zaterdagen van 10 - 12 uur

Symbioseboeren in Noordeloos is samenwerkingsproject tussen: Wijngaard Domein Oosteind, zorgboerderij De Hogt, kaasboerderij Noorderlicht, Gewoon Anderz, de Drie Wedden en hoeve Catherine Elisabeth. Dit project is mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Zuid-Holland.

Zij brengen hun producten naar het zelfbedieningswinkeltje dat u vindt op de Nieuwendijk 11 te Noordeloos.

En breng je een bezoek aan Symbiose, dan breng je een bezoek aan het bedrijf van Bas en Rita. Op hun karakteristieke oude boerderij aan de rand van het dorp combineren ze landbouw en zorg met elkaar. “Het is prachtig om samen te werken met grond, gewassen en dieren. En het wordt nog mooier als je daar ook nog mensen bij kunt betrekken.”

Langdurig werklozen, ouderen (met beginnende dementie) en jongeren, volwassenen en ouderen met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking of met psychische problemen helpen op de zorgboerderij een handje mee met de verzorging van kalfjes en jongvee, het rapen van eieren, en het knotten van wilgen en van het zaaien tot en met oogsten van de groenten.

Bij de winkel is ook een zelfbedieningsterras. Hier kunt u tegen betaling een kopje koffie of thee pakken.

Ook is er een wandelroute uitgestippeld en wandelt u door de weilanden langs de biologische boerderijen van de Symbiose boeren. U kunt een kijkje nemen op de boerderijen.  ( Honden zijn op deze wandelroute niet toegestaan).