Sonnehoeve

Rijksstraatweg 115
2629 JE Delft
T: +31 (0)6 21 16 77 18
E: lakenvelders@hotmail.com


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentRundvlees, Vlees
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Nog onbekend,
Openingsdagen Op afspraak,
Openingstijden

Op afspraak

Sonnehoeve is een familiebedrijf waar Lakenvelderfokkerij, landschapsbeheer, schapenhouderij en voerwinning van grasland worden gecombineerd. De familie voert dagelijkse taken zelf uit en houdt het beheer van de boerderij kleinschalig. Zo krijgen alle beesten voldoende aandacht en kan de kwaliteit van het land, en dus voor het voer, goed in de gaten gehouden worden.
Voor de dieren die niet gebruikt kunnen worden voor de fokkerij is er geen andere mogelijkheid dan ze geschikt maken voor consumptie.

De dieren bij Sonnehoeve eten gras van eigen land dat op natuurlijke wijze beheerd wordt en waar ook weidevogels een kans krijgen. Ook op stal krijgen ze onbeperkt hooi of kuilvoer gewonnen van eigen land. Soms krijgen ze ook oud brood van een bakkerij in Rotterdam en bierborstel dat overblijft bij het brouwen bij De bierfabriek in Delft. Indien nodig vullen we dit aan met brokken omdat de voedingswaarde minder is dan het gras dat direct van het land wordt gegeten. Zonder preventieve medicijnen zoals antibiotica groeien de jonge Lakenvelders op en sterken de drachtige koeien verder aan tot hun volgende kalf zich aandient.
We willen dit mooie vlees niet zomaar in de massa-industrie laten verdwijnen. Daarom laten we de dieren die we niet voor de fokkerij kunnen houden zelf door een ambachtelijk slager slachten en verwerken. Hiervan kunt u een paar keer per jaar vleespakken bestellen en afhalen bij ons op de boerderij.
Via lakenvelders@hotmail.com  kun je jezelf aanmelden. Je krijgt dan bericht als de slager komt. Alleen dan zijn de pakketten vers puur natuur oud-Hollands boeren polder weide Lakenvelder rundvlees van Sonnehoeve verkrijgbaar. Neem voor specifieke vragen contact op met Katja Dekker via 06 21167718