De schatkamer van Schellach

Prooijenseweg 26
4332 RD Middelburg
T: +31 (0)118 613 984
E: winkel@kaasboerderijschellach.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAardappelen, Advocaat/eierroom, Appelstroop, Bier ( 0% alcohol), Bloem en meel, Boerenjongens, Boter, Brandewijn, Chutney, Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Geitenkaas, Geschenkpakketten, Graanproducten, Groente, Honing, Jams, Kaas, Karnemelk, Melk, Mosterd, Oud-Hollands snoep, Pannenkoekenmix, Roomboter, Sauzen en smaakmakers, Schapenkaas, Schenkstroop, Siroop, Snoep, Wijn, Zeegroenten, Zeekraal, Zeeuwse knopkaas, Zuivel
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:30 uur
Zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Melkveehouderij en kaasmaken zijn de belangrijkste takken op het bedrijf van Schellach. Daarom is de helft van onze grond, zo’n 40 hectare, in gebruik als grasland. Daar kunnen de koeien en het jongvee in de zomer buiten lopen en men maait het gras om in de winter te voeren.

Bij Schellach telen ze ook suikerbieten, tarwe, mais en luzerne (een eiwitgewas). De gedroogde luzerne voeren we aan onze koeien.

In hun kaasmakerij verwerken ze dagelijks, zes dagen per week, ruim 1800 liter melk tot 200 kilogram heerlijke Schellachkaas. De kaasmakerij bevindt zich naast de serrestal. Het is er warm en vochtig om de omstandigheden ideaal te laten zijn voor het bereiden van de lekkerste kaas! Ga ook eens bij hen langs voor hun specifieke Zeeuwse knopkaas.