Biologische kaasboerderij De Ruyge Weyde

Ruige Weide 43
3421 TH Oudewater
T: +31 (0)6 48 18 48 72
E: info@ruygeweydekaas.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBoter, Eieren, Geschenkpakketten, Kaas, Melk, Rauwe melk, Roomboter, Rundvlees, Vlees, Zuivel
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 09:00 - 18:00 uur

Het verhaal gaat terug naar 1847, vanaf dit jaar begon Krijntje de Koning op deze boerderij met het bereiden van kaas; rauwmelkse boerenkaas van verse melk van eigen koeien volgens het traditionele boerenkaasrecept bereid.
Nu vijf generaties later gebeurt dat nog steeds op dezelfde wijze. Daar zijn ze trots op! Vandaag de dag zijn er nog maximaal 100 boeren in Nederland die nog echte Boerenkaas uit rauwe melk maken. Daarvan zijn maximaal 10 biologisch, zoals De Ruyge Weyde.

Het bijzondere van Boerenkaas is het rauwmelkse aspect. Al het lekkere wat de natuur geeft wordt onderdeel van de kaas, wat resulteert in geweldige smaken die per seizoen kunnen verschillen. De verse melk die voor het kaasmaken gebruikt wordt, zorgt voor kaas met een eigen karakter. De tijd van het jaar, het weer, het rantsoen van de koeien, koeien binnen of buiten, de kaasmaker, alles heeft invloed op de smaak van de kaas.

De naam De Ruyge Weyde ontleent zijn naam aan de polderweg waaraan de boerderij gelegen is: de “Ruige Weide”. Naast De Ruyge Weyde Kaas zijn er in 2015 op de boerderij luxe gastenverblijven gerealiseerd, die de naam De Ruyge Weyde Logies dragen.