Regge zuivel

Eusinkweg 15
7467 PH Notter
T: +31 (0)6 57 75 50 06
E:


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBoter, Geschenkpakketten, Hangop, Karnemelk, Melk, Rauwe melk, Roomboter, Vruchtenyoghurt, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Woensdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Woensdag: 15:30 - 19:30 uur
Vrijdag: 13:30 - 19:30 uur
Zaterdag: 09:30 - 12:30 uur

Volle Melk
De volle melk van Regge zuivel is puur natuur. Het enige wat ze doen is de dagverse melk pasteuriseren,. De melk wordt niet gehomogeniseerd waardoor de melk nog wat oproomt: er ontstaat zo een romig laagje op de melk. Dit kun je er prima doorheen schudden of je kunt de room eraf gieten en op andere wijze gebruiken.
Karnemelk
De karnemelk wordt door hen op traditionele wijze gekarnd. Het heeft daardoor een volle, zachte, licht zure smaak terwijl het toch een “mager” product is. Karnemelk ontstaat door de melk na pasteurisatie aan te zuren met speciaal daarvoor bestemde melkzuurbacteriën. Hierna wordt de melk ongeveer 20 uur met rust gelaten om te fermenteren. Vervolgens wordt de zure melk gekarnd in de karnton en ontstaan de vetbolletjes die de boter vormen. Na het aftappen van de karnemelk, blijft de boter in de ton achter. Het resultaat is een heerlijke karnemelk met een heel laag vetpercentage (ca. 0.5 %) en de echte boeren roomboter!
Yoghurt:
De yoghurt die men bij Regge zuivel maakt is een biogarde-achtige roeryoghurt die mild is van smaak. Yoghurt ontstaat door na het pasteuriseren melkzuurbacteriën (yoghurtcultuur) aan de melk toe te voegen en deze ongeveer 16 uur te laten fermenteren. Tijdens dit proces wordt een deel van de lactose uit de melk omgezet in melkzuren. Geleidelijk wordt het een dikke massa en ontstaat de yoghurt. Een zuur product dat hierdoor langer houdbaar is, met veel lichaamseigen bacteriën, wat goed is voor de darmen. Na de verzuring wordt de yoghurt geroerd, in flessen verpakt en gekoeld.
Het vetgehalte ligt ongeveer tussen de 3,8 en 4,2 procent en het eiwitgehalte rond de 3,5 procent. We standaardiseren onze melk niet waardoor de yoghurt, afhankelijk van het seizoen en de voeding van onze koeien, soms wat kan wisselen in dikte.
Vruchtenyoghurts
Ze hebben ook enkele soorten vruchtenyoghurt in ons assortiment, bereid met volledig natuurlijke vruchtenmengsels, dus zonder conserveermiddelen of synthetische kleurstoffen/aroma’s. Onze vruchtenyoghurts bevatten een kleine hoeveelheid toegevoegde suiker (ca. 7 gram per 100 gram).
De smaken die we hebben zijn: Aardbeien, Vanille-fruit en Boomgaardvruchten (appel, peer abrikoos, perzik, pruim), maar regelmatig hebben we ook andere smaken,dus laat u verrassen!
U kunt de yoghurt natuurlijk ook combineren met hun naturel yoghurts. Of eet de naturel yoghurt met verse vruchten, muesli of noten voor een lekker en voedzaam ontbijt!