Notengaard Bisschop

Kallenkote 59
8345 HH KALLENKOTE
T: +31 (0)521 380 895
E: info@notengaardbisschop.nl


StaltypeWinkel, Zorglocatie
AssortimentHazelnoten, Noten, Walnoten
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenNog onbekend
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Zaterdag, Op afspraak,
Openingstijden

zaterdag en op afspraak

Wij zijn Roderik en Paulien de Vries. Samen met onze dochters Merel en Lotte heten we u van harte welkom op ons bedrijf. Naast de notengaard hebben wij een hoveniersbedrijf (roderikdevries.nl). Op de notengaard is ook een dagbesteding actief. Met elkaar zorgen we voor een duurzame omgeving en zorgen we duurzaam voor mensen.

Wij hebben verschillende soorten walnoten en hazelnoten op ons bedrijf. Lees hier meer over de verschillende soorten. Het gebruik van verschillende rassen noten wordt om een aantal redenen gedaan. In de eerste plaats zorgt dat ervoor dat de soorten elkaar kunnen bestuiven. Bestuiving is nodig om vruchten aan de bomen te krijgen. Daarnaast kan het zo zijn dat een ras in het ene jaar extra veel noten geeft en een ander jaar juist nauwelijks (mastjaren en beurtjaren). Wij willen graag een stabiele productie. Verschillende rassen zijn dus een soort risicospreiding.

Onze eigen producten
Wij verkopen onze noten bij voorkeur aan huis: lokaal geproduceerd, regionaal geconsumeerd. Naast ongepelde en gepelde noten, produceren we zelf notenolie en walnoten en hazelnoten in honing.