Natuurboerderij Hoeve Linquenda

IJsseldijk Noord 244a
2935 BR Ouderkerk aan den IJssel
T: +31 (0)6 49 49 79 62
E: info@hoevelinquenda.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentLamsvlees, Rundvlees, Vlees
TeelttypeAmbachtelijk, Biologisch/ekologisch, Milieuvriendelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Op afspraak,
Openingstijden

Op bestelling

Hoeve Linquenda is een veelzijdig veehouderij bedrijf met daarnaast activiteiten in de groene en ecologische dienstverlening,
dat geleid wordt door Ab en Tiny Vonk Noordegraaf- Kaptijn.

Op onze boerderij hebben we Noord Hollander schapen en enkele vleeskoeien. De weilanden waar onze dieren de meeste tijd van het jaar op grazen is voor het grootste gedeelte natuurgebied. In dit gebied staat de weidevogel centraal. Daarnaast krijgen ook andere flora en fauna uitgebreide aandacht, zodat wij bijdragen aan het in stand houden van de biodiversiteit.

Runderen
De runderen grazen op natuurland met respect voor weidevogels en het plantenleven. Het rundvee wordt jong aangekocht en kan in alle rust op natuurlijke manier uitgroeien tot ze op slachtgewicht zijn.
We kopen alleen rundvee aan met de beste vleeseigenschappen. Belgisch blauw staat bekend om het fijne vlees van goede kwaliteit met weinig vet.
Omdat ze in verhouding veel bruikbaar vlees produceren, en weinig vet, kunnen wij u vlees van een goede prijs/kwaliteit verhouding aanbieden.

Schapen
Ditzelfde geldt ook voor de schapen waar wij de lamsvleespakketten van maken. Deze hebben ook de beste vleeseigenschappen omdat wij een Charollais vleeslamvader. Hierdoor groeien de lammeren goed en hebben ze fijn vlees met weinig vet.

Slacht
Als de koeien en schapen op gewicht zijn gaan ze naar de slachterij. Daar wordt eerst het dier en later het vlees gekeurd. Daarna laten we het door een slager verder klein snijden. Hij snijd het op ambachtelijke wijze in porties. Wij pakken het dan zelf in per soort, in zakjes van ongeveer een pond. Wij labelen met stickers zodat u precies weet wat u uit de vriezer haalt.

Vleespakketten
Het rundvlees wordt verdeeld over het aantal bestellingen in pakketten van 10 of 25 kilo. Het lamsvlees wordt verpakt per heel of half schaap. Deze pakketten bevatten ongeveer 8 of 16 kg.
De porties zijn ongeveer per 500 gram verdeeld en gelabeld met stickers waar de soort op staat.