Molenwinkel de Walvisch

Westvest 229
3111 BT Schiedam
T: +31 (0)10 246 95 06
E: molenwinkel@deschiedamsemolens.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij molen
Assortiment4-Zadenbroodmix, 5-granenmeel, Appeltaartmix, Bakblikken, Bakingrediënten, Bloem en meel, Broodmixen (diverse), Cakemix, Cakemixen (diverse), Erwten/Peulvruchten, Geschenkpakketten, Gist, Graanproducten, Groente, Honing, Kruidkoek mix, Mosterd, Muesli, Non-food, Oliebollenmix, Pannenkoekenmix, Patentbloem, Peulvruchten, Sauzen en smaakmakers, Schenkstroop, Speculaasmix, Speltbloem, Speltcakemix, Streekproducten, Taartmixen (diverse), Tarwebloem, Tarwemeel, Zaden en poeder
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenPin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 13:00 - 17:00 uur

Molen De Walvisch (1794) dankt zijn naam aan de via de tegenover gelegen Walvischstraat aan de Groenlandse walvisvaart waar ook Schiedamse vissers bij betrokken waren. In die jaren groeit het afzetgebied voor de moutwijn en de jenever. Vandaar dat er behoefte is om een nieuwe molen te bouwen. In de loop van de jaren is De Walvisch regelmatig door storm geteisterd. Zo verliest de molen op Goede Vrijdag van het jaar 1900 een stuk binnenroe. Acht maanden heeft het geduurd voordat een nieuwe roe op de plaats van de oude kan worden gestoken. In de tussentijd is het malen gewoon doorgegaan! Enige jaren later verliest de molen opnieuw een binnenroe en blijft een aantal jaren werkeloos zo staan. In 1928 wordt de molen overgedragen aan Vereniging De Hollandsche Molen.

Molen de Walvisch heeft ook een molenwinkel. In de winkel verkoopt men bakartikelen, zie hiervoor bij het assortiment dat is uitgewerkt.