Molen de Valk

Molenstraat 27
3417 HR Montfoort
T: +31 (0)6 51 44 57 61
E: info@molendevalk.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij molen
AssortimentBloem en meel, Graanproducten
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Zaterdag,
Openingstijden

Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Op de oude stadswal van Montfoort staat molen De Valk te pronken als beeldbepalend, cultureel erfgoed. Een beeld waaraan de bezoekers Montfoort al sinds 1753 herkennen.

De molen heeft een roerige geschiedenis achter de rug, waarbij het dieptepunt ligt rond 1950 als men van plan is de molen volledig af te breken. Maar nu staat Molen de Valk in oude glorie en bovendien volledig operationeel. De molen is uniek omdat hij niet alleen kan malen, maar ook pellen. Iedere dag, zeker de zaterdag en als er voldoende wind staat, is hij druk in bedrijf en vol in productie. Voor het maalproces zijn zes gediplomeerde molenaars beschikbaar.

Kom een keertje binnen voor een rondleiding, of koop bij die gelegenheid in de winkel eerlijke en ambachtelijk geproduceerde producten. Er is een grote keuze voor thuisbakkers. Voor de liefhebbers zijn er o.a. heerlijke kant-en-klare spelt-stroopwafels te koop. Vooral de molenkoekmix en de pannenkoekenmix vinden gretig aftrek. Alles is zuiver en alleen op wind gemalen.