Mini Rondeel Amsterdam

Weesperbinnenweg 7-9
1398 PC Muiden
T: +31 (0)6 29 05 13 24
E: amsterdam@rondeel.org


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentEieren
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Woensdag, donderdag en vrijdag: 13:00 - 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Het MiniRondeel, waar 250 kippen rondscharrelen, laat zien en beleven hoe je maximaal verantwoord (ecologisch en diervriendelijk) kippen kunt houden. Het is een schaalmodel van het Rondeel® en heeft zo een informatieve functie voor het modern en verantwoord pluimveehouden.

Het MiniRondeel op Hoogerlust heeft ook een zorgfunctie. Dagelijks ervaren mensen met een zorg- of hulpvraag het boerderijleven en voeren verschillende praktische werkzaamheden uit. Ze worden hier aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen. Naast het werken op een agrarisch bedrijf is er voldoende ruimte, structuur en ontspanning. Het verzorgen van kippen heeft een rustgevende werking. Hierdoor stellen mensen zich meer open en het geeft ze zelfvertrouwen, de kippen werken therapeutisch. Daarnaast genieten ze van de natuur. Het Rondeel is gebaseerd op natuurlijke regulering en de interactie tussen mens en dier en sluit hier dus perfect bij aan.

Zorgboerderij Hoogerlust werkt samen met ondernemers in Muiden. Zelf verbouwde groenten en Rondeel eieren worden geleverd aan de lokale winkeliers. Daarnaast is er een boerderijwinkel ingericht in het MiniRondeel. Bezoekers kunnen daar (handmatig) de eierband bedienen en zelf de eieren uit het nest draaien. Een stukje educatie om te laten zien hoe het proces werkt. Wat is er leuker voor kinderen dan zelf de eitjes te verzamelen? Hierdoor leren ze dat eieren niet uit de supermarkt komen, maar van de pluimveehouderijen.

Het Rondeelei komt van kippen in het Rondeel. Er zitten 7 eieren in een doosje, voor elke dag 1 ei.