Maatschap Janssen Fruitbedrijf

Van Heemstraweg 15
6653 KA Deest
T: +31 (0)487 512 282
E: mtsjanssendeest@hotmail.com


StaltypeWebshop, Winkel, Winkeltje bij kwekerij
AssortimentDranken (niet alcoholisch), Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Kersen, Kersensap, Peren
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Juni, Juli, Augustus,
Openingsdagen Nog onbekend, Online,
Openingstijden

Bestellen mogelijk tot 23:45 uur
Maandag t/m zaterdag bezorgd tussen 10:00 - 13:00 uur

Maatschap Janssen Fruitbedrijf is een familiebedrijf in Deest, dat zich richt op de de teelt van o.a. peren, maar vooral kersen, de vrucht die symbool staat voor ‘vruchtbaarheid en wedergeboorte’. Kersenteelt is de passie en met twee kersenrassen Kordia en Regina ontwikkelde hij het topmerk Cerisa.

De kwaliteit van de Cerisa-kers wordt vooral bepaald door de zorgvuldige, handmatige selectie van de allerbeste kersen uit de oogst: supervers, minimaal 28 mm, mooi van vorm, donkerrode volle kleur, voortreffelijk van smaak en bite. De Cerisa-kers wordt gewaardeerd door patissiers en topkoks in sterrenrestaurants en is een onmisbaar onderdeel van culinaire hoogstandjes. Omdat de Cerisa-kers elk jaar slechts een ‘kersentijd’ (juli/aug) verkrijgbaar is, zocht fruitbedrijf Janssen de samenwerking met een kas-kersenteler. Het oogstseizoen kan hierdoor met ca. 1 maand (juni) worden vervroegd. Tijdens het kersenseizoen staan consumenten bij de Janssen-huiswinkel voor vers geplukte kersen in de rij, het grootvolume gaat naar de groothandel.

Vanuit het ‘no-waste’ principe wordt het productieoverschot ingevroren en later verwerkt tot heerlijk kersensap zonder kunstmatige toevoegingen. De focus ligt echter op de levering van het verse product: een volrode glanzende kers met een frisgroene steel en bovenaan het aanhechtingsstukje dat werkt als een kurk op een wijnfles. Dit is Cerisa in optima forma, klaar voor de geschenkdoos of het culinaire topgerecht.