Landwinkel en Kaasboerderij Ossenblok

Waterstraat 13
4714 RM Sprundel
T: +31 (0)165 382 380
E: info@kaasboerderijossenblok.nl


StaltypeAutomaat, Winkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentA2 Melk, Aardappelen, Appels, Biologisch brood, Brood, Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Geschenkpakketten, Graanproducten, Groente, Honing, Jams, Kaas, Kaaspakketten, Kruidenkaas, Kwark, Melk, Paprika, Smeerkaas, Uien, Vla, Vlees, Wijn, Yoghurt, Zuivel, Zult
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenPin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Dinsdag en woensdag: 13:00 - 18:00 uur
Donderdag en vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Zelfbedieningsautomaat:
Alle dagen: 24 uur

Geschiedenis melkveebedrijf Lazeroms Ossenblok
Jack Lazeroms is de zoon van Rien en Cor Lazeroms. Rien en Cor trouwden in 1963 en kregen ieder bij hun huwelijk vier koeien mee. Dat was de start van het melkveebedrijf. De dieren werden met de hand in de wei gemolken en het landwerk werd met een paard gedaan. Rien bouwde zelf een huis en een loods voor zijn bedrijf en in 1983 heeft hij samen met zijn zoons een nieuwe koeienstal gebouwd.

Zoon Jack en schoondochter Rosita zijn in 1996 getrouwd en hebben in 1997 het melkveebedrijf overgenomen. Hier wordt de melk geproduceerd waarvan op Kaasboerderij Ossenblok de lekkerste boerenkazen en zuivel wordt gemaakt.

Geschiedenis Kaasboerderij en Landwinkel Ossenblok
Rosita Lazeroms-Ossenblok is de dochter van Toon en Anny Ossenblok. Toon en Anny wonen en werken sinds 1973 op de kaasboerderij. Sinds 1980 maken ze zelf kaas van melk van eigen koeien. Dochter Rosita en schoonzoon Jack hebben in 2012 de kaasboerderij overgenomen en runnen nu dus zowel Kaasboerderij Ossenblok als Melkveebedrijf Lazeroms. Hun kinderen Tessa, Steffy, Thom en Thijs helpen inmiddels ook mee met allerlei hand- en spandiensten.

Het kleine winkeltje van de kaasboerderij is inmiddels een echte landwinkel geworden. Deze heeft in de loop van de jaren een uitgebreid assortiment gekregen met vele soorten kazen, zuivel, vlees en allerlei boerendelicatessen.

U vindt aan de Bredasebaan 88 in Sprundel een zelfbedieningautomaat deze is zeven dagen in de week open en dat gedurende de gehele dag.