Korenmolen Rijn en Weert

Werkhovenseweg 26b
3985 MH Werkhoven
T:
E: esjeheemskerk@gmail.com


StaltypeWinkel, Winkeltje bij molen
AssortimentAppeltaartmix, Bloem en meel, Boerencakemix, Brownies mix, Cakemix, Cakemixen (diverse), Caramelcake, Graanproducten, Taartmixen (diverse), Tarwebloem, Tarwemeel, Volkoren tarwemeel, Zelfrijzend bakmeel
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Via een betaalverzoek/Tikkie
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Vrijdag: 13:30 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 15:00 uur

Graanmolen Rijn en Weert staat aan de rand van het Brinkdorp Werkhoven

Deze graanmolen dateert uit ca. 1395 en stond oorspronkelijk nabij kasteel Beverweerd. In 1882 werd deze molen afgebroken waarna de herbouw van de huidige molen plaatsvond. Toen windbemaling uit de gratie raakte, verwijderde men de wieken en vervolgens de kap. De restanten van de molen dienden tijdens de 2e Wereldoorlog nog als uitkijkpost voor de Duitsers.

De ommekeer kwam in de jaren ’80. Het was nota bene Prins Carnaval die proclameerde dat de molen gerestaureerd moest worden! De restauratie kwam er, en in 1994 werd de molen feestelijk heropend. Het kreeg toen zijn huidige naam, Rijn en Weert, wat verwijst naar de Kromme Rijn en kasteel Beverweerd.

De molen levert koren aan natuurwinkels een particulieren. Op vrijdagmiddag en zaterdag is de molen in gebruik door een van de vrijwillige molenaars.