Kaasmakerij De Kaagse Boer

Julianalaan 29
2159 LC Kaag
T: +31 (0)6 26 71 42 10
E: info@kaagseboer.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBoerenkaas/rauwmelksekaas, Kaas, Zuivel
TeelttypeAmbachtelijk, Gangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag,
Openingstijden

De winkel is het hele jaar open van 10:00 - 18:00 uur
Het kaasmuseum is van april tot oktober dagelijks geopend van 10:00 - 18:00 uurBuiten het seizoen zijn we open op afspraak.

Welkom bij Museum, Bed and Breakfast en Kaasmakerij De Kaagse Boer, De Kaag
Leuk dat je kijkt wat wij als De Kaagse Boer allemaal te bieden hebben. Als je een bijzondere plek wil ontdekken, kom dan naar onze boerderij op de Kaag waar van alles te zien en te beleven is.

Onze boerderij
Op het bedrijf zorgen we voor 55 melkkoeien en 50 stuks jongvee, er is 36 hectare land waar de koeien in de zomer buiten lopen. We beschikken over een kaasmakerij en kaasopslag, diverse loodsen en onze boerderij uit rond 1850. Verder lopen er ongeveer 15 kippen rond, hebben we 2 geiten, een hond en een kat.

Kaasmakerij en winkel op de Kaag
Op de boerderij maken wij ambachtelijke Leidse Kaas, de enige echte ‘rode’ kaas met ingedrukte sleutels. Daarnaast maken wij ook de Boeren Goudse kazen, met en zonder kruiden. In onze winkel vindt u kaas in de meest brede zin van het woord: van de enige echte Leidse kaas tot Goudse kaas, brandnetel- en pestokaas. Ook verkopen we zelfgemaakt boter en andere zuivelproducten, eieren, souvenirs en in de zomer verkopen wij ook Boeren roomijs. Wij beschikken bij de winkel over een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Adopteer een Koe
Adopteer een Koe is een programma van Stichting Koevoet. Door het adopteren van een koe komen boeren en burgers met elkaar in contact. Naar onze overtuiging draagt deze verbinding bij aan wederzijds begrip en bewustzijn. De boerderijen die bij Adopteer een Koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf. Zij vertellen graag over hun dieren, hun bedrijf en hun producten.

De Kaag, een prachtige omgeving
Boerderij De Kaagse Boer is gevestigd op het eeuwenoude Kaageiland. Op het pittoreske poldereiland is veel te zien en te beleven. Varierend van cultureel erfgoed tot verschillende oude huizen, horeca en de indrukwekkende scheepswerf Van Lent. Rond het eiland zijn bovendien veel mogelijkheden om te recreeren op en langs en water zoals kanoen, varen en zwemmen.

Het eiland is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de historische sleutelstad Leiden en je bent binnen een half uur met de auto in Amsterdam of Den Haag. In de directe omgeving zijn veel mogelijkheden voor watersporten en uitstapjes in de natuur zoals de Westeinderplassen, het Keukenhof in Lisse en de mooie duinen en stranden in Noordwijk en Katwijk aan Zee. Er is een treinstation in het nabijgelegen Sassenheim.

Bed and Breakfast De Kaagse Boer is een fijne uitvalsbasis voor een paar dagen vakantie of een weekendje weg.