Kaasboerderij Van Der Burg
‘Mijn opa zijn opa heeft van zijn opa koeien leren melken’, zo schrijft boer Van der Burg. Van jongs af aan helpen op het land, voeren, oogsten en ploegen. Nu zeven generaties verder leert mijn vader het aan mij. Van klein af aan met drie zussen, in de overal, helpen. Dan kan je niet ontkennen dat het in het bloed zit, en als je dan ook de kans krijgt om het voort te zetten…
Het mooie aan ons bedrijf vind ik de cirkel die rond is, van koe tot kalf, van gras tot melk, en van die melk zelf Boerenkaas, karnemelk, boter en yoghurt maken. Alles moet kloppen, het moment van gras maaien, de verzorging van de koeien, het zo schoon mogelijk melken, de wrongel die de kaas wordt, en de aangezuurde melk die na het karnen boter en echte karnemelk is geworden. En als dan na het werk, de boterham met kaas en het glas karnemelk zo smaken als je gehoopt had, maakt dat de cirkel weer rond.