Kaasboerderij Langelaan

Markeweg 138
8398 GS Blesdijke
T: +31 (0)561 452 154
E: hlangelaan@hotmail.com


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAardappelen, Eieren, Kaas, Rundvlees, Vlees, Zuivel
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Zaterdag,
Openingstijden

Zaterdag: 08:30 - 17:00 uur

Op de biologische kaasboerderij Langelaan heeft men als melkvee de Blaarkoppen. Een Blaarkop past perfect bij een biologische bedrijfsvoering. Ze presteren onder eenvoudige omstandigheden, zijn sterker en duurzamer. “Ze kunnen veel met weinig”, aldus eigenaar Henk. Daarnaast hebben ze ook nog eens een mooi en opvallend uiterlijk!

Voor Henk en Hermien geldt dat het belangrijk het bedrijf te runnen op zo eenvoudig mogelijke wijze. Zonder kunstmest, zonder bestrijdingsmiddelen, en met voer uit eigen omgeving. Op 3 hectare land verbouwen ze daarom graan. Het stro gaat in de boxen in de stal en  het geplette graan wordt voer. Henk en Hermien drogen zelf grasbrok, dat de koeien die het nodig hebben eten, omdat er veel mineralen inzitten.

Hermien maakt drie keer per week biologische boerenkaas. De kaas wordt op zaterdagen verkocht in de boerderijwinkel van Biologische kaasboerderij Langelaan door de kinderen.

Naast de koeien lopen er geiten, konijnen en kippen op het erf, is er een moestuin en een boomgaard met oude appelrassen. Een mooie plek in Friesland om bijzondere kaas te halen!