Kaasboerderij De Westplaat

Heuvelweg 15
3245 LN Sommelsdijk
T: +31 (0)187 487 698
E: info@kaasboerderijdewestplaat.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAdvocaat/eierroom, Boerenkaas/rauwmelksekaas, Boter, Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Fruit- /vruchtensappen, Kaas, Karnemelk, Kefir, Komijnenkaas, Kruidenkaas, Kwark, Melk, Mosterd, Noten en chips, Roomboter, Sauzen en smaakmakers, Vla, Vruchtenyoghurt, Wijn, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Dinsdag en donderdag t/m zaterdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 12:00 uur

Bij Kaasboerderij De Westplaat maakt men kaas sinds 1987. Zij hebben eerst een boerderij gekocht in Den Bommel. Dit was een al oude boerderij dus is er in 1993 een stuk grond gekocht in Sommelsdijk. Daar hebben zij een nieuwe boerderij laten bouwen. Ondertussen hebben ze al verschillende keren uitgebreid. In 2006 bijvoorbeeld hebben ze een nieuwe kaasmakerij met opslag gebouwd en in 2009 heeft men er een nieuwe stal bij laten bouwen.

Bij Kaasboerderij De Westplaat hebben ze ongeveer 110 melkkoeien en nog plusminus 90 stuks jongvee. Hun koeien lopen in de zomer buiten en in de winter verblijven ze in hun stal. Van de melk gaat er een deel naar de fabriek en een deel maken ze zuivel en kaas van.