Kaasboerderij Doruvael

Blokland 95
3417 MR Montfoort
T: +31 (0)6 13 01 36 54
E: info@doruvael.nl


StaltypeAutomaat, Winkel, Winkeltje bij boerderij, Zorglocatie
AssortimentBakmixen, Bier (alcoholisch), Boerderij-ijs, Boerenijs in verschillende smaken, Boerenkaas/rauwmelksekaas, Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Fruit- /vruchtensappen, Geschenkpakketten, Honing, IJs, Jams, Kaas, Kerstpakket, Kippenvlees, Kwark, Noten en chips, Rundvlees, Snoep, Streekproducten, Vla, Vlees, Wijn, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag,
Openingstijden

Vrijdag en zaterdag: 09:00 - 16:00 uur
Kaasautomaat: dagelijks van 07:00 uur tot zonsondergang
theetuin: van april t/m september openingstijden zie www.doruvael-buitenzorg.nl

Bij de zorg- en kaasboerderij Durovael vindt u echte kaas van de boerderij, streekkazen, maar ook een klein buitenlands borrel assortiment, Vers gebrande noten, cadeaupakketten, streek producten, fruit- /vruchtensappen, lokale biertjes, wijn van lokale wijnleverancier, jams, kerstpakket, noten, vlees van de Grillburger, zuivel van Den Eelder en Rofmeddow, verse scharrel eitjes en boerenijs van ijsboerderij De Morgen.

Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap is op de kaasboerderij het beroemde roodbacterie Montfoort Le Petit Doruvael ontwikkeld. De naam is ontleend aan de Zuivel- en Zorgboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders. Het jonge kaasje is smeuïg en zacht van smaak. Le Petit Doruvael is heerlijk als dessertkaasje en smaakt uitstekend bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een juweeltje onder de boerenkazen en wordt bekroond met het Groene Hart keurmerk.

Tijdens de rondleiding op de boerderij laat Ad Vlooswijk jong en oud kennis maken met wat nodig is om een goede kaas te maken, het weidevogelbeheer, de verzorging van de koeien en de kaasmakerij. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de winkel.

Wilt u uw fietstocht afwisselen met een lekkere kop koffie of thee met taart, boerenijsje of lunch met soep, broodje of tosti met de kaas van hun eigen boerderij? In de zomermaanden is de theetuin naast de kaasboerderij open met uitzicht op de weilanden en onze dieren. Hun deelnemers in de dagbesteding (zowel jongeren als volwassenen met een verstandelijke-, lichamelijke- of psychische beperking) leren hier het horecavak. Hun taarten en andere leuke handmade artikelen zijn ook in de boerderijwinkel te vinden.