IJsseltap Boerderij Kuijt

Hogebiezendijk 23
3401 RS IJsselstein
T: +31 (0)30 687 25 05
E: mts.bos-kuijt@rumaweb.nl


StaltypeAutomaat
AssortimentBiest, Eieren, Melk, Rauwe melk, Zuivel
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 09:00 - 21:00 uur

De familie Kuijt leidt een melkveehouderij. Zij hebben vrij koeverkeer, dit houdt in dat de koeien zelf mogen kiezen of ze in de stal willen blijven of in de wei willen lopen. Zo kan de koe ook zelf bepalen wanneer zij zin heeft om gemolken te worden door de melkrobot.

In de stal hebben ze heerlijke koematrassen en massageborstels aangebracht voor de ontspanning van de koe. De extra strostal zorgt voor verlichting van eventuele zieke of drachtige koeien.

Bij het bedrijf Kuijt streeft men er naar om zo min mogelijk antibiotica en andere medicijnen te gebruiken. Daardoor zitten ze 20% onder het gemiddelde medicijngebruik in Nederland. Maar als de koe pijn lijdt, krijgt zij natuurlijk wel de benodigde medicijnen.

Ze hebben bewust geen biologisch bedrijf omdat dat in hun ogen niet per definitie duurzaam is. Wel houden ze zoveel mogelijk rekening met het milieu in de bedrijfsvoering. Denkt u ook aan het milieu? Neem dan een eigen literfles mee!

Wilt u graag meer van het bedrijf zien? Dat kan! Ieder voorjaar houden zij een open dag waarbij u hartelijk wordt ontvangen en rondgeleid.

Bij het bedrijf kunt u terecht voor uw melk, biest (op een intekenlijst) en eieren.