IJs en zuivelboerderij De Kleine Hope

Hopeseweg 25
3927 CS Renswoude
T: +31 (0)343 481 283
E: info@dekleinehope.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBloem en meel, Boerderij-ijs, Boerenkaas/rauwmelksekaas, Boter, Cadeauartikelen, Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Fruit- /vruchtensappen, Geschenkpakketten, Graanproducten, Honing, IJs, Jams, Kaas, Karnemelk, Likeurette, Melk, Non-food, Roomboter, Scharrelroom, Snoep, Vla, Vruchtenyoghurt, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Dinsdag, Woensdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Dinsdag en woensdag: 13:30 - 18:00 uur
Vrijdag: 09:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 09:30 - 16:00 uur

Kees en Dikkie van Ginkel wonen samen met hun 5 kinderen met veel plezier op “De Kleine Hope” Deze boerderij is al sinds 1957 een agrarisch bedrijf met koeien. In 2000 hebben zij het bedrijf overgenomen de ouders van Kees. Ze hebben het bedrijf met 30 koeien voortgezet. Eind 2000 zijn ze tevens begonnen met een Landwinkel om zo de door hen voortgebrachte  ambachtelijke producten aan de man te brengen.
Kees zorgt ervoor dat de koeien elke dag 2 keer gemolken worden. Een gedeelte hiervan gebruiken ze voor het bereiden van hun producten; de rest wordt met een tankauto opgehaald en naar de melkfabriek gebracht. De koeien op De Kleine Hope lopen een groot gedeelte van het jaar buiten. In de winter staan ze op stal. Om ervoor te zorgen dat ze ook in de winter te eten hebben, zorgt Kees in de zomer voor het aanleggen van een wintervoorraad. De koeien eten vooral gras en maïs.
De bereiding van de producten gebeurt in hun geheel vernieuwde bereidingsruimte. Deze voldoet aan alle eisen die gesteld worden op het gebied van hygiëne.