Hoeve Zegenvrucht

Noordeindseweg 244
2651 LK Berkel en Rodenrijs
T: +31 (0)6 20 95 99 79
E: bestelling@hoeve-zegenvrucht.nl


StaltypeAutomaat, Winkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBoerenkaas/rauwmelksekaas, Boter, Dranken (niet alcoholisch), Fruit- /vruchtensappen, Honing, Jams, Kaas, Karnemelk, Melk, Roomboter, Rundvlees, Vlees, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Vrijdag: 12:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 16:00 uur

De opa van de opa, heeft van zijn opa koeien leren melken. Van jongs af aan helpen op het land, voeren, oogsten en ploegen. Nu zeven generaties verder leert vader het aan de nieuwe generatie. Van klein af aan met vier zussen, in de overall, helpen. Dan kan niet ontkent worden dat het in het bloed zit, en als dan ook de kans komt om het voort te zetten…

Het mooie aan het bedrijf is de cirkel die rond is, van koe tot kalf, van gras tot melk, en van die melk zelf Boerenkaas, karnemelk, boter en yoghurt maken. En zo ook het vlees. Alles moet kloppen, het moment van gras maaien, de verzorging van de koeien, het zo schoon mogelijk melken, de wrongel die de kaas wordt, en de aangezuurde melk die na het karnen boter en echte karnemelk is geworden. En als dan na het werk de boterham met kaas en het glas karnemelk zo smaken als dat gehoopt is, maakt dat de cirkel weer rond.

De zevende generatie boer bij familie van der Burg is nu aan zet. En ook met 4 dochters valt de appel gelukkig niet ver van de boom. Opvolgers betekenen nieuwe toekomst. En doordat de ruimte voor de melkkoeien in Berkel steeds beperkter werd moesten er nieuwe ideeën komen, maar de plek waar het zo lang geleden allemaal begon laat men niet zomaar gaan. Na een zoektocht kwamen ze terecht op Hoeve Nieuw Bethlehem in Hazerswoude Dorp.

Op deze plek is genoeg grasland voor de melkkoeien, die ze in een nieuw gebouwde stal sinds augustus 2019 houden. Hier hebben ze de kaas en zuivel makerij ook naar toe verhuisd, iedere vrijdag zorgen ze dat de verse zuivel weer in Berkel verkrijgbaar is.

De ruimte die hierdoor vrij kwam in de stallen bij Hoeve Zegenvrucht in Berkel kunnen ze nu gaan gebruiken voor het aanhouden van hun eigen vleesvee. De kalfjes van verschillende vlees rassen die op Nieuw Bethlehem geboren worden kunnen op Hoeve Zegenvrucht gehouden worden. En zo hebben ze over een tijdje ook eigen rundvlees in de winkel erbij.