Het Aardbeienterras

Pannenhoefsebaan 31
4891 ZA Rijsbergen
T: +31 (0)6 50 57 76 35
E: aardbeienterras@gmail.com


StaltypeWinkel, Winkeltje bij kwekerij
AssortimentAardbeien, Fruit
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Via een betaalverzoek/Tikkie
Seizoen April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag,
Openingstijden

Zondag t/m Maandag: 10:00 - 18:00 uur

Geniet van de eenvoud en rust op de kwekerij, zie waar de aardbei vandaan komt.

Vanaf de jaren negentig ontstond er een wereldwijde bewustwording van het belang van verantwoord geproduceerd voedsel. Ook wij merkten dat steeds meer aardbeienliefhebbers zich afvroegen hoe  zomerkoninkjes worden geteeld. Niet zelden kwamen er bezoekers op het erf met de vraag of ze een kijkje mochten nemen op de kwekerij.

Omdat ik meestal druk bezig ben op het bedrijf, was het vooral mijn vader, Gerard Bastiaansen, die trots alle belangstellenden de kwekerij toonde en met veel passie over het teeltproces vertelde.
Dikwijls kregen wij te horen dat men deze uitleg zeer op prijs stelde, temeer ook omdat men nergens anders een kijkje kon nemen op een aardbeienteeltbedrijf in dit wereldwijd bekende aardbeienteelt gebied . Na de bezichtiging van de teelt werd er regelmatig een doosje aardbeien gekocht en meteen opgepeuzeld op een bankje in de zon. “Heeft u er toevallig een kopje koffie bij?” was vaak de volgende vraag die gesteld werd.  Een idee werd geboren.

In 1997 werd besloten om een gedeelte van het bedrijf open te stellen en een klein terras te plaatsen waar mensen kunnen genieten van,  aan aardbeien gerelateerde, hapjes en drankjes. Meteen stond ook vast dat dit terras eenvoudig van opzet moest zijn, zodat er eerlijke prijzen voor een goed produkt gevraagd konden worden.

Sinds die tijd hebben veel mensen de weg naar Het Aardbeienterras gevonden. Nog steeds vormen  aardbeien de basis en hoofdmoot van ons bedrijf. Wel hebben we er bewust voor gekozen om geen ‘aardbeienfabriek’ te worden. Dus kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het is voor ons genieten wanneer we dolenthousiaste kinderen het ‘aardbeienknipdiploma’ uitreiken als ze zelf een doosje aardbeien hebben geplukt, of wanneer er iemand trots komt vertellen dat na het volgen van de rondleiding er met succes mooie aardbeien gekweekt zijn in eigen moestuin.

We hebben in de loop der jaren gezien dat steeds meer mensen in hun schaarse vrije tijd zoeken naar een stukje natuurlijk genieten. Verantwoord, ongecompliceerd, zonder altijd de hoofdprijs te moeten betalen, zodat het voor iedereen mogelijk is om een gezellig uitje op en rond Het Aardbeienterras te beleven. Dit geeft ontzettend veel voldoening, zowel voor de gasten als voor ons.

Wij hopen dit nog lang te mogen doen en verwelkomen u graag.

Familie Bastiaansen