Fruitteeltbedrijf Cornelis Uijttewaal

Kapelleweg 20
3997 MP 't Goy
T: +31 (0)6 15 41 16 55
E: Contact@fruitteler.com


StaltypeKraam
AssortimentAppels, Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Peren
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: Tijden nog onbekend.

Cornelis Uijttewaal runt samen met zijn gezin een fruitteeltbedrijf in ’t Goy, onderdeel van de gemeente Houten, in de mooie, vruchtbare Kromme Rijnstreek.

Zij telen appels en peren onder het Planet Proof keurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van arbeid, broeikasgassen, bemesting, afval, verpakkingen, energie en watergebruik.

Cornelis bemest zijn fruitbomen voor het grootste gedeelte met dierlijke mest en een klein beetje kunstmest. Ook spuiwater wordt gebruikt als meststof. Spuiwater is een reststof, afkomstig uit de varkenshouderij. In die sector wordt de lucht uit de stal gespoeld, om schone lucht te krijgen. Het water, waar deze lucht in ‘gewassen’ is, noemt men spuiwater. Een restproduct van een lokale varkenshouder is voor hen een waardevolle meststof. Zo vormen ze als boeren samen kringlopen, en benutten ze de vrijgekomen mineralen zo optimaal mogelijk.

Bij Uijttewaal teelt men Bewust! Daarbij maakt men gebruik van zonnepanelen, waarmee ze zo’n 75% van hun energieverbruik zelf opwekken. De overige energie die zij afnemen, is groene energie.

Op hun terrein staal een kraam waar langskomende bezoekers hun producten kunnen kopen.