Fruitbedrijf Briggeman

Tussenweg 2a
3237 LS Vierpolders
T: +31 (0)181 417 131
E: j.briggeman@planet.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij kwekerij
AssortimentAardappelen, Appels, Fruit, Groente, Peren, Pruimen, Seizoensgroente, Uien
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Juli, Augustus, September, Oktober, November,
Openingsdagen Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Vrijdag: 08:30 - 17:30 uur
Zaterdag: 08:30 - 16:00 uur

Fruitkwekerij Briggeman is in handen van Johan en Karin Briggeman. In 1986 namen zij het fruitteeltbedrijf aan de Lageweg van de ouders van Johan over. Het fruitbedrijf is terug te vinden aan de Tussenweg 2a te Vierpolders.

Op het bedrijf, dat drie hectare groot is, worden o.a. sierappeltjes geteeld voor de bloemenveiling Royal FloraHolland. Daarnaast teelt men er siersnijheesters. Op een ander stuk van het bedrijf gaat het om fruit dat wordt verkocht in hun seizoenswinkel.

In juli begint men met het oogsten van Opal pruimen, daarna gevolgd door de Victoria. Dagelijks oogst men de pruimen om de smaak optimaal te laten zijn. Men neemt daarmee wel een risicovol, omdat dit ten koste kan gaan van de bewaarbaarheid. De smaak moet echter top zijn en dan is risico nemen ondergeschikt.

Jaarlijks wordt er ongeveer 60.000 kg fruit verkocht wordt aan trouwe klanten. Sommige van hen komen al meer dan 40 jaar bij hen over de vloer. Dat de klanten trouw zijn, is vorig jaar gebleken. Toen in dat jaar de oogst voor het grootste gedeelte verhageld was, hebben onze klanten gewoon hun fruit gekocht. Dat is geweldig en geeft je energie om door te gaan met een zeer vriendelijk geprijsde winkeltje.