Dorpsboerderij ’t Bruijntje

Prins Hendrikstraat 26
4941 JV Raamsdonksveer
T: +31 (0)6 24 73 80 91
E: info@hetbruijntje.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAardappelen, Bier (alcoholisch), Boerderij-ijs, Dranken (alcoholisch), Eieren, Fruit, Groente, IJs, Kaas, Snoep, Uien, Wijn, Zuivel
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag, woensdag en donderdag: 13:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 11:00 - 17:30 uur
Zaterdag: 09:00 - 16:30 uur

Dorpsboerderij ’t Bruijntje  is sinds 5 juni 1893 in handen van familie de Bruijn. Oorspronkelijk gelegen aan het Smidsend. De Grote Brand in 1909 maakt hier een einde aan. Een blikseminslag in de boerderij, zette niet alleen de boerderij in brand maar nagenoeg heel het Smitseind ging  in vlammen op.

De straat werd herbouwd. Nu onder de naam Prins Hendrikstraat. Ooit gelegen aan de rand van het centrum, maar inmiddels onderdeel van het centrum van Raamsdonksveer. Ruim drie generaties verder wordt deze boerderij nog steeds als agrarisch bedrijf gerund. En is daarmee de nog laatste  praktiserende boerderij binnen de dorpskern van Raamsdonksveer en als zodanig uniek.

De afstand naar de oorsprong is inmiddels zo groot dat kinderen zich bijna niet meer kunnen voorstellen hoe een koe eruit ziet, laat staan dat ze weten dat dieren hun melk produceren en dat aardappels uit de grond komen. Dorpsboerderij ‘t Bruijntje wil daar een verschil in gaan maken.

Met eigen aardappelen, uien, eieren en seizoenproducten van regionale collega’s, willen we laten zien dat er in onze directe omgeving een rijk aanbod is van goed voedsel. Daarnaast willen we ook laten zien dat er in Brabant veel gebeurt op het gebied van het zelf verwerken van agrarische producten. Ambachtelijk geproduceerd met veel passie en vaak gebaseerd op oude recepten zonder kunstmatige toevoegingen en de nadruk op duurzaamheid. Variërend van boerenzuivel tot landwijnen. Stuk voor stuk pareltjes uit Brabant.

Door de aanleg van moestuin en het houden van een beperkt aantal kleine landbouwhuisdieren zoals de kip, gaan ze werken aan een stukje beleving Hierdoor kunnen ze laten zien waar de eieren, aardappels, groente en fruit vandaan komen. Dit in combinatie met workshops waarin je bijvoorbeeld je eigen boter, kaas of friet kunt maken. Dit alles op een uniek locatie een boerderij waar sinds 1893 het boeren vak wordt uitgeoefend en waar alles nog steeds het boerenleven ademt.

De boerderijwinkel is een feit. Daar waar we in het verleden alleen aardappels, uien, eieren en melk verkochten, bieden we nu ook producten aan van onze directe collega’s uit de regio de mogelijkheid direct hun producten aan te bieden.

Op deze manier werken we aan de kortste weg  naar de smaak van het Brabantse platteland.