De Zonnegaard

Appenseweg 7
7383 BA Voorst
T: +31 (0)6 23 03 37 01
E: contact@dezonnegaard.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAardappelen, Appels, Banket, Broccoli, Brood, Citrusvruchten, Deegwaren, Dranken (niet alcoholisch), Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Graanproducten, Groente, Kiwi, Knolselderij, Koek, Komkommer, Koolsoorten, Non-food, Pasta, Pastasaus, Peren, Postelein, Prei, Sauzen en smaakmakers, Sinaasappels, Spitskool, Zelfplukbloemen, Zuivel
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Dinsdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Dinsdag en vrijdag: 13:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 15:00 uur

Wanneer je graag boodschappen wilt doen, maar dit niet kunt omdat je niet in orde bent of bang bent om besmet te raken, kun je contact met ons opnemen en je bestelling doorgeven. Wij zetten het dan buiten voor je klaar op onze parkeerplaats.

In het buurtschap Appen in Voorst ligt tussen twee landgoederen, het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf ‘De Zonnegaard’.  De Zonnegaard is gestart in 2016, de grond is sinds september 2015 biologisch gecertificeerd. We telen op een enkeerdgrond.

Al sinds de 9e eeuw is er door boeren stalmest met plaggen op de akkers gebracht. Door deze eeuwenlange goede zorg voor de bodem kunnen wij nu op zulke mooie vruchtbare grond groentes verbouwen. En wij zien het als taak om ook in onze tijd goed voor deze aarde te zorgen. Dat doen we door te bemesten met gecertificeerd antibioticavrije stalmest van de koeien van biologisch-dynamische boerderij Ruimzicht. Verder werken wij aan een gezonde bodem door goede wisselteelt en gebruikmaking van groenbemesters.

Daarnaast zorgen vele bloemen en fruit voor diversiteit op het land.

Een lekkere smaak is voor ons bepalend of wij een groente wel of niet goed vinden. Daardoor maken wij soms de keus voor een ras met een lagere opbrengst, wanneer deze een echt lekkere smaak heeft.

U vindt De Zonnegaard ook op de markten van Apeldoorn en Zutphen. Ze verkopen daar hun groenten en fruit.