Buurtkippenhok

Delft: Rivierpad 1, Landschapstraat 13, Henri Dunantlaan 99, Druivenmuur en Molen de Roos.
Den Hoorn: Boomkwekerij 39 en Lookwatering 21
T:
E:


StaltypeAan huis, Stalletje
AssortimentEieren
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Maart, April, Mei, Juni,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag,
Openingstijden

Maandag t/m zondag: Tijden nog onbekend.

In het Hof van Delftpark staat het Buurtkippenhok van Firma van Buiten. “De kippen leggen nu een kleine 1000 eieren per week. Normaal hielden we hier een deel van over dat weer in de cateringopdrachten van de Firma werden gebruikt. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus is er echt een soort run op de eieren”, vertelt een vrijwilliger.

Delft – “De verkoop loopt nu echt als een tierelier, de eieren gaan bij wijze van spreken nog warm de doosjes in en bijvoorbeeld bij het kastje op de hoek Druivenmuur – Glaskloksingel worden nu zelfs 35 tot 40 doosjes per week verkocht. Dit is opvallend want het kastje hangt niet langs een doorgaande route, maar op een doodlopende locatie waar je niet bij toeval langs komt”. Sommige adressen hebben een tijdelijk karakter. Aan de Henri Dunantlaan staat er standaard een kastje.

De verkoop van de eieren verloopt via zogenaamde kastjes die op verschillende plekken zijn opgehangen in de stad. Delft: Rivierpad 1, Landschapstraat 13, Henri Dunantlaan 99, hoek Glaskloksinge/Druivenmuur en Molen de Roos. Den Hoorn: Boomkwekerij 39 en Lookwatering 21.