Boerderij Sinneveld

Bloemendaalsestraatweg 4
2082 GG Santpoort-Zuid
T: +31 (0)85 878 15 72
E: boerderij@sinneveld.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentLamsvlees, Rundvlees, Vlees, Vleespakketten, Vleeswaren
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Op afspraak,
Openingstijden

Op afspraak

Over Boerderij Sinneveld

Op de boerderij Sinneveld te Santpoort-Zuid worden al koeien gehouden sinds ca. 1600. Anno 2019 is dat nog steeds het geval, nu echter van het uit midden Italië komende ras: Marchigiana. In 1989 kwamen de eerste Marchigiana’s naar Nederland en tien jaar later in Santpoort op onze boerderij.

De reden om (van) dit ras te houden, is het natuurlijke afkalven, de goede moedereigenschappen, het rustige karakter, de hardheid om minimaal acht maanden per jaar buiten te willen grazen en de (h)eerlijke smaak van het vlees.

Het veehouderijbedrijf Sinneveld is extensief. De dieren hebben veel ruimte om op de weilanden te grazen, in harmonie met de natuur. Hierdoor is er natuurlijk gedrag en geeft dat een hoge mate van dierwelzijn. De koeien kalven af in het voorjaar en gedurende de hele zomer en najaar lopen ze in kleine groepen met hun kalveren en een stier op de weilanden in Santpoort en Bloemendaal. Hier doen ze zich tegoed aan inheemse grasrassen en kruiden, wat een bijzondere authentieke smaak geeft en tevens resulteert in gezond vlees. Het hele jaar rond eten onze koeien gras.