Boer Bas

Bernhardstraat 21
4715 PX Ruphen
T: +31 (0)6 15 65 87 15
E: hallo@boerbas.nl


StaltypeWebshop, Winkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentRundvlees, Varkensvlees, Vlees
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Via een betaalverzoek/Tikkie
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Vrijdag: 15:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 12:00 uur

Boer Bas

De boerderij van Boer Bas ligt net buiten het dorpje Rucphen. Al sinds 1950 wordt hier geboerd. Halverwege 2013 is de boerderij omgebouwd en nu geschikt voor de biologische landbouw.

Bij Boer Bas willen ze een boerderij waarbij met plezier en vrijheid gewerkt kan worden. Zeg maar Boergondisch Boeren !

De boerderij huisvest zo’n 75 zeugen en 540 vleesvarkens. Alle varkens worden op de boerderij geboren en blijven daar tot ze naar de slachterij van De Groene Weg gaan. Tijdens hun leven houdt Boer Bas ze Biologisch 100 % gecertificeerd volgens de biologische wetgeving aangevuld met de normen en waarden van De Groene Weg keten.

In 2018 is Boer Bas verkozen tot de winnaar van de mooiste modderpoel van Nederland georganiseerd door Wakker Dier.

De zeugen kunnen van april t/m november in de weide en hebben hierbij beschikking over een lekkere modderige modderpoel.

De biggetjes worden geboren in de “kraamstal”. Hier heeft de zeug haar eigen plek met uitloop, waar ze van stro een nestje kan maken. (een bevalling bij varkens noem je werpen). De zeug en haar biggetjes blijven minstens 40 dagen bij elkaar.

Februari, maart en april staan bij Boer Bas in het teken van ontmoeten en groeten. Het gratis rondje over de boerderij is aan te vragen in de webshop.