Biologische Melkgeitenhouderij Zuylestein

Rijksstraatweg 1
3956 CH Leersum
T: +31 (0)6 20 20 71 70
E: info@melkgeitenhouderijzuylestein.nl


StaltypeAutomaat, Webshop, Winkel
AssortimentBoerenkaas/rauwmelksekaas, Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Fruit- /vruchtensappen, Geiten-/bokjesvlees, Geitenkaas, Geitenvleessnacks, Graanproducten, Hartig, Kaas, Kippenvlees, Snacks, Soepkip, Vlees, Zuivel
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenPin, Via een betaalverzoek/Tikkie
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag,
Openingstijden

Dagelijks: 08:00 - 21:00 uur
Rauwe melk tappen op zaterdag

Van gangbare melkkoeien naar vleeskoeien en schapen en van vleeskoeien en schapen naar biologische melkgeiten. In de afgelopen jaren heeft men bij de Biologische Melkgeitenhouderij Zuylenstein verschillende keuzes gemaakt om een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten, waar zj als familie van kunnen leven en vooral ook van kunnen genieten. Daarbij heeft men ook al aan de volgende generatie gedacht. Zij willen hun kinderen dezelfde keuze geven als die zij zelf ooit gehad hebben, namelijk het voorzetten van een mooi familiebedrijf.

De plannen voor de laatste ontwikkelingen dateren uit 2014. Nieuwe generatie doet intrede in het bedrijf, nieuwe ideeën en inzichten brengen hen gezamenlijk op het idee om een bedrijfsplan voor melkkoeien uit te schrijven. Gauw daarna verdween het melkquotum voor koeien en kwamen de fosfaatrechten om de hoek kijken. Investeren in fosfaatrechten zou voor hen een extra investering betekenen in een ‘luchtbel’, totaal geen zekerheid en dus voor Levi en Lisette niet interessant en te risicovol. Opgedane ervaring van hen in de geitensector, vele bedrijfsbezoeken en gesprekken wekten onze interesse zodanig dat de plannen eind 2015 zijn gewijzigd naar het houden van biologische melkgeiten. Je kunt hier biologische geitenproducten kopen!