Biologisch pluimveebedrijf Fûgelfrij

Schwartzenbergweg 2
8743 KZ Hichtum31
T: +31 (0)515 575 226
E:


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAdvocaat/eierroom, Banket, Bier ( 0% alcohol), Boerderij-ijs, Brood, Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Fruit- /vruchtensappen, Gelei, Geschenkpakketten, Graanproducten, Honing, IJs, Jams, Kaas, Koek, Snoep, Wijn, Zuivel
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08:30 - 12:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 08:30 - 12:30 uur / 13:30 - 17:00 uur

Het biologische pluimveebedrijf is de hoofdtak van Yke (1962) en Sita (1963) Ykema. Daarnaast genieten ze van hun kleinschalige boerenwinkel en camping. In 2000 hebben Yke en Sita de omschakeling gemaakt van een koeien- en varkenshouderij naar een biologische kippen- en schapenhouderij. Daarmee werd een wens van Sita vervuld. “Als kind wilde ik al graag een camping bij onze boerderij in Hichtum”, zegt ze. “Een boerderijwinkel kan natuurlijk niet ontbreken. En dat in combinatie met alle dieren die hier vrij rondlopen op het erf en de schapen in het land.”
Mede door 20 jaar ervaring van Sita met de detailhandel zijn ze naast de camping het boerderijwinkeltje begonnen. “Hier verkopen wij natuurlijk onze eigen eieren, wijn, kaas, zuivel, meel, bakmixen, zelfgebakken broodjes, kruidkoek, cake en een aantal Waddengoud-produkten. Genieten van ambachtelijke boerenproducten direct van het land dus.” Naast de vele campinggasten weten ook veel mensen uit de omgeving het winkeltje te vinden. Vooral de ‘gezonde’ cadeaupakketten zijn erg in trek. “Op de boerderij, de camping en in het winkeltje werken wij met veel plezier. Het klavertje vier dat onze boerderij draagt, is voor ons dan ook een passend symbool. We genieten van de mensen die hier genieten met rondom de dieren in een landschap van weiland, bomen en water. Het is ‘fûgelfrije’ gevoel!”