Biologisch Melkveebedrijf Maasland

Nieuweweg 3
5106 RA Dongen
T: +31 (0)13 515 94 39
E: info@eco-maasland.nl


StaltypeAutomaat
AssortimentMelk, Zuivel
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag,
Openingstijden

Melktap is open van 08:00 - 20:00 uur

Op de grens van Dongen en tegen het kerkdorpje De Moer, ligt het familiebedrijf van Dick en Lian Dankers en zonen. In deze oase van rust kunnen de koeien nog naar hartelust genieten van vers gras in de wei. Op hun ecologische bedrijf zijn 130 melkkoeien en 130 stuks jongvee aanwezig.

Dick is al van kinds af aan bezig met de natuur. Natuur is vooral voor hem een grote hobby. Hij wil burgers mee laten genieten van de natuur  rond de boerderij. Als mensen langs de boerderij komen kunnen ze de natuur zien waar zij dan ook van kunnen genieten.

Ze hebben een melktap, sinds 2016, waar men heerlijke rauwe melk kan tappen, dit is een van de eerste biologische melktaps in de regio. De heerlijke echte biologische melk komt vers van de koe en smaakt naar meer: u kunt bij de automaat ook een fles melk vullen om mee naar huis te nemen. De automaat is dagelijks geopend van 08:00 tot 20:00 uur.

De automaat staat in de nieuwe stal bij hun biologische melkveebedrijf Maasland in Dongen-Vaart op de grens met De Moer. Iedereen kan er bij. Het systeem is simpel: je gooit wat muntstukken in een automaat en de romige gekoelde melk stroomt in je fles, thermosfles of kan.

Echte natuurlijke melk natuurlijk echt!