Bessenkwekerij Veens

Lage Brugweg 15
5759 PK Helenaveen
T: +31 (0)494 539 286
E: info@veensblauwebessen.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij kwekerij
AssortimentBessen, Blauwe bessen, Blauwe bessenjam, Blauwe bessensap, Blauwe bessensaus, Dranken (niet alcoholisch), Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Jams, Sauzen en smaakmakers
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Juli, Augustus,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 08:00 uur - 14:00 uur

Bij bessenkwekerij Veens te Helenaveen kan je terecht voor heerlijke blauwe bessen in verschillende vormen. Als vrucht, als jam of als drank. De Veense blauwe bes wordt geoogst in de maanden juli en augustus, de vrucht is dan vers te verkrijgen. Door de unieke smaak van de bessen zijn ze uitstekend geschikt voor verwerking.

De Veense blauwe bes is niet alleen een fruitige lekkernij, maar is bovendien hartstikke gezond. Naast de vele vitaminen bevat ze veel diverse belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, fosfor en kalium. De bes werd al door de indianen als geneesmiddel gebruikt. Nu wordt de blauwe bes als remedie gebruikt bij maag- en darmstoornissen en bij regulering van de stoelgang. Ook heeft ze een goede invloed op urineweginfecties en ouderdomsdiabetes. Men dient de bessen dan wel gekookt of als sap te gebruiken. Blauwe bessen zijn uitstekend tegen nachtblindheid.