Aspergeboerderij van der Velde

Peuterdijk 21
3249 AW Herkingen
T: +31 (0)187 603 301
E: info@aspergeboerderij.com


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAardappelen, Aardbeien, Aspergebier, Asperges, Aspergesaus, Aspergesoep, Aspergewijn, Bier (alcoholisch), Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Fruit, Fruit- /vruchtensappen, Graanproducten, Groente, Hartig, Hartige aspergetaartjes, Sauzen en smaakmakers, Soepen, Wijn
TeelttypeMilieuvriendelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen April, Mei, Juni,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag: 13:30 - 16:30 uur
Woensdagochtend: 09:00 - 11:30 uur
Vrijdag: 09:00 - 16:30 uur
Zaterdag: 09:00 - 15:30 uur

Deze aspergeboerderij is van Jabin en Madeleine van der Velde gelegen aan de Peuterdijk in Herkingen. Het ligt aan de rand van het Grevelingen meer.

Jabin is opgegroeid op de aspergeboerderij. Zijn ouders zijn in 1988 begonnen met de teelt van groene asperges naast de teelt van aardappelen, uien, suikerbieten en peen.

Omdat er rond de boerderij alleen maar kleigrond is, is er geen mogelijkheid om witte asperges te telen. Jabin teelt ook vroege aardappelen, deze worden ook in de aspergewinkel verkocht samen met de eieren van de eigen kippen die heerlijk vrij in de wei lopen. Klanten kunnen zo een compleet aspergemaaltijd kopen afkomstig van het eigen bedrijf. Beenham van Slagerij van Zuidland uit Dirksland. Ze verkopen ook aanverwante producten, zoals aspergewijn, verschillende pure sappen en ze maken zelf aspergepizza’s, soep en lasagne.

De boerderijwinkel is in de garage naast het woonhuis aan de Peuterdijk.

Op de boerderij worden geregeld excursies geregeld. Schoolklassen zijn ook welkom.

Het aspergeseizoen loopt van eind april tot 21 juni.