Aspergeboerderij Ooms

Kruisweg 2
4664 RN Lepelstraat
T: +31 (0)164 685 597
E: info@aspergeboerderijooms.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAardappelen, Aardbeien, Asperges, Eieren, Fruit, Groente, Krieltjes (aardappel), Uien
TeelttypeGangbaar
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen April, Mei, Juni, Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag,
Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:30 - 17:30 uur
Woensdag Gesloten (niet in het aspergeseizoen)
Zaterdag: 09:00 - 17:30
Openingstijden aspergeseizoen:
Maandag t/m zaterdag: 08:00 - 18:00 uur
Zon- en feestdagen: 09:30 - 16:00 uur

De boerderij is rond 1920 in de familie gekomen toen “ Hoeve Bloemendaal” aangekocht werd door Chris Heijnen, de grootvader van de huidige eigenaar Chris Ooms.

Al van kleins af aan heeft oudste zoon Chris veel interesse in het boerderijleven. Hij neemt in 1992 de boerderij samen met zijn vrouw Toos over. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink uitgebreid, van ± 30 hectare in 1992, naar ruim 100 hectare in 2015. Er worden onder andere aardappelen, suikerbieten, graan en uien geteeld, onverdeeld op 2/3 klei- en 1/3 zandgrond.

In 1984 is er besloten om zich ook te gaan specialiseren in de teelt van asperges. De zandgrond op de Brabantse Wal is uitermate geschikt voor de aspergeteelt door de aanwezigheid van de zilte Zeeuwse zeelucht en het zuivere grondwater wat vanuit de Kalmthoutse Heide ondergronds uitloopt richting Zeeland.

Vanuit de garage werden er al het gehele jaar aardappelen verkocht, daar kwamen nu ook in de maanden mei en juni verse asperges bij. Doordat de vraag naar andere producten steeds groter werd, is het assortiment inmiddels flink uitgebreid.

Toen dochter Marion en schoonzoon Bas in 2014 toetraden tot het aspergebedrijf is besloten om de garage te verbouwen tot een echte winkel, zodat ze de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De boerderijwinkel is gevestigd net buiten het mooie dorpje Lepelstraat, u kunt bij hen het hele jaar terecht.