Bij de molen Cadzand koopt u uw bakmixen. Klik ook eens op hun website om verdere informatie op te halen.

Agrarisch bedrijf Nollen is een familiebedrijf in de polder van Moerdijk. Het bedrijf staat aan de Lapdijk in de Nassaupolder. Het is een gemengd bedrijf met akkerbouw, tuinbouw en melkveehouderij.
De boerderij heet hoeve Professor Quanjer. Op het bedrijf wonen Gert-Jan en Coby met hun twee dochters. Gert-Jan, Coby en hun oudste dochter zitten samen in de VOF. Sinds 1898 bestaat het bedrijf. Sinds 2000 heeft Gert-Jan het bedrijf over genomen van zijn vader.

Bij Proef Professor Quanjer koop je producten rechtstreeks van de producent en pakketten en cadeaus met een thema. Zorgvuldig voor u uitgezocht met aandacht voor de agrarische sector.

In Hoek (Zeeland) vindt u de molen Windlust. Dit is een korenmolen gebouwd in 1857 aan het Molenplein. Het is een ronde uit baksteen opgetrokken stellingmolen. Hij is gebouwd ter vervanging van een standerdmolen, waarvan bruikbare onderdelen werden verwerkt in de nieuwe molen. De molen bleef tot 1958 in bedrijf en raakte daarna in verval. In 1979/1980 is hij gerestaureerd, maar raakte daarna opnieuw in verval en na 2004 heeft de molen nauwelijks meer gedraaid.

In 2008 is er een nieuwe molenaar gekomen en sindsdien maalt Windlust regelmatig. Molen Windlust is elke zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen. Toegang is gratis.
U kunt er terecht voor meel, bakproducten en streekproducten.

Bij Sliertemie vindt u ambachtelijk gemaakte likeur op basis van geplette amandelen, sleedoorn, lokale kruiden en vruchten, gezoet met Zeeuws-Vlaamse honing 33° alc./vol.
De Sliertemie likeur rijpt in de kelder van de familie van Domburg in Zeeuws-Vlaanderen.

Welkom op de website van bakkerij van Horssen. Bij deze bakkerij kunt u terecht voor uw dagelijks brood, gebak, koek en chocolade. Bakkerij van Horssen, het is maar dat je het (w)eet!

In de winkel van Versvleesboerderij Savelkouls wordt varkensvlees verkocht van eigen boerderij. Het rundvlees wordt geleverd door een vaste fokker en de kipproducten komen van een goede poelier uit de buurt.

Het rundvlees komt van een leverancier die samenwerkt met boeren voor wie het fokken echt een passie is. Deze boeren hechten veel waarde aan dierenwelzijn en verzorgen de dieren goed. Door ze de beste huishouding en voeding aan de dieren te geven, krijgt het vlees zijn volle smaak.

De kipproducten komen uit Geffen bij Van Druenen vandaan. Dit is een poelier die zorgvuldig zijn kippen uitkiest. Alle kipproducten worden door hen dagelijks vers en met de hand gesneden. In tegenstelling tot machinale productie wordt elk stukje kip afzonderlijk gekeurd. Hierdoor kunnen zij (en dus wij) een constante kwaliteit bieden.

In onze boerderijwinkel verkoopt men onder andere dit (h)eerlijke kwaliteitsvlees, juist aan particulieren. Het vlees is allemaal voorverpakt in kleine porties. Een deel van het vlees ligt vers in de koeling en een (groter) deel ligt diepgevroren in de diepvries. Dit diepgevroren vlees is direct na verwerking ingevroren. Dit zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijven. Lekker en gemakkelijk: je legt het thuis meteen weer in de diepvries! Het verse vlees kan thuis natuurlijk ook ingevroren worden, want vers is bij ons ook echt vers!

Zo staan men Versvleesboerderij Savelkouls voor 100% garant voor smaak, kwaliteit en herkomst

Het Brandhuys is een ambachtelijke koffiebranderij waar de koffiebonen altijd van één specifieke koffieplantage of regio komen. Door de regio, variëteit en verwerking proef je de unieke smaak uit het land terug in jouw kopje koffie.
De koffiebranderij is verborgen in een achtertuin in de vestingstad Geertruidenberg. Hier brandt David Joosen op een ambachtelijke manier duurzaam geïmporteerde koffiebonen van over de hele wereld.
Als je bij Het Brandhuys koffie bestelt, brandt hij verse koffiebonen speciaal voor jou op bestelling. Bij elke koffie houdt hij rekening met het ideale brandprofiel, waardoor jij de beste smaak uit iedere koffie kan halen.

In Lent bij Nijmegen ligt een bijzondere tuin. Ze telen hier groente en fruit zoals de warmoezeniers dat vroeger ook deden, met veel variatie in rassen en soorten. Er wordt geen gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen en zij telen met de natuur en de seizoenen mee.

In de winkel wisselt gedurende het seizoen het aanbod aan verse groente en fruit afhankelijk van wat er oogstbaar is, net als vroeger bij de warmoezeniers. We kweken uit biologisch zaad ook extra (moes)tuinplantjes op in onze kas die ook voor verkoop worden aangeboden. Elke donderdag wordt het aanbod geactualiseerd op deze site. Kijk ook op facebook voor het nieuwste aanbod. Men verwerkt een groot deel van hun oogst in heerlijke producten zoals jam, azijn, mosterd, compote, sap en siroop. In hun winkeltje vind je een uitgebreid assortiment. Zonder kunstmatige toevoegingen en met zo min mogelijk suiker.

Extra bijzonder is dat je de meeste producten ook zelf vers kunt oogsten! Oogsten is een deel van de beleving en verser kan het niet. In hun winkel (naast het café) vind je alles wat je nodig hebt om zelf te oogsten of bloemen te plukken; manden in allerlei formaat, knippertjes, een lijst met wat er te oogsten is op dat moment en ook een wasbak en tafel waar je je oogst kunt schoonmaken, verpakken en wegen. Overal in de tuin staan rode vlaggetjes op plekken waar je kan oogsten.

Bij Melktap Anloo aan de Anderenseweg nr. 2 te Anloo kunt u heerlijke verse melk ’tappen afkomstig van hun eigen koeien. Deze melk is niet gepasteuriseerd of op een andere manier bewerkt. Verser kan niet. U kunt er ook terecht voor echte boeren zuivel, eieren en meel. In de periode van april tot en met oktober verkoopt men ijs

Men ziet u graag bij Melktap Anloo.

 

Een goed stuk vlees is volgens Jos Soogelee de eigenaar van Hemels vlees, gemakkelijk te herkennen. Je ziet het aan de structuur en je proeft het. Een dier dat goed gevoed is en voldoende beweegt, heeft een bijna onzichtbare vetstructuur in de spieren. Dat vet is de drager van de ‘hemelse’ smaak. Natuurlijk is de voeding van de koe belangrijk, maar Jos is ervan overtuigd dat je ook de vrijheid en het geluk van de koe proeft in het vlees. Dat geluk belandt op je bord!

Het slachten hoort er voor Jos bij maar ook dan zorgt hij goed voor de dieren. Bij een kleinschalige slachter komen de dieren in aparte hokken, zodat ze geen last krijgen van stress. Er heerst zoveel mogelijk rust.

De verwerking gebeurt door ervaren slagers, op de boerderij zelf. De diverse soorten vlees worden afzonderlijk verpakt in pakketten van 5, 10 of 20 kilo. Recepten, inclusief het traditioneel Limburgse zoervleisj, vind je in de nieuwsbrieven.

Bestellingen kunnen door boer Jos aangegeven dagen worden thuisbezorgd. Voor bezorgplaatsen en tijden bekijk zijn website.