Zelfoogsttuin De Groentemeester levert groente aan oogstgenoten die lid zijn van de tuin. Als we overvloed hebben, bieden we groenten te koop aan in een kraampje aan de tuin voor de voorbijganger.

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers kun je zelf (klein/rood) fruit en groente plukken in het seizoen (vanaf half mei tm eind september/begin oktober) en in de winkel kun je terecht voor nog meer producten. De groente en het fruit wordt met biologische bestrijdingsmiddelen geteeld. Hoofdvruchten zijn aardbeien (hele jaar verkrijgbaar) en kersen (juni/juli).

Zelfgemaakte jam van eigen fruit is een van de specialiteiten. Heerlijke smaken als aardbei, drie-vruchten of bramenjam maken je ontbijt tot een feestje! Ook hebben ze vruchtensappen. Als kers op de taart verkopen ze de lekkerste verse stroopwafels van Markus & Markus. Al deze lekkernijen zijn ook verkrijgbaar in originele cadeaupakketten, verkrijgbaar in elk formaat!

Als vanzelfsprekend is het aanbod van fruit en groente afhankelijk van de seizoenen. Zo hebben ze vanaf eind oktober diverse soorten appels, stoofperen, kweeperen en handperen en in het voorjaar liggen heerlijk verse asperges uit Limburg in de vitrine! Ze zijn altijd op zoek naar andere passende producten voor in de winkel en dat is niet altijd alleen maar groente of fruit: voor oudjaarsavond verkopen ze bijvoorbeeld oliebollen en appelflappen van Bakker Van Dam uit Hillegom. In december zijn er kerstpaketten te koop. Door het wisselende en verrassende assortiment is het de moeite waard om geregeld een kijkje te komen nemen in de winkel!

Kom biologische groente en fruit plukken bij ons in de kas! Van aardbeien, frambozen en bramen tot aan paprika’s, tomaten, aubergines en nog veel meer!

De Tuinen van Hartstocht is zelfoogsttuin volgens het CSA-concept: Community Supported Agriculture. Dat betekent dat je lid kunt worden van onze tuin. Je betaalt aan het begin van het jaar een bedrag waarvoor je dan elke week verse groente kunt komen oogsten. Je deelt mee als er overvloed is, maar je deelt ook in de risico’s. Heeft het bijvoorbeeld eens flink gehageld of zijn de slakken massaal toegestroomd, dan kan het zijn dat er even geen sla is…

Met je bijdrage kunnen wij plantgoed, zaden en materialen kopen en onszelf betalen voor het onderhouden van de tuin. Zo zijn wij zeker van een inkomen, en jij van verse groente.

Naast eieren, pompoenen en moestuingroente kun je in de pluktuin genieten van alle bloemen en je eigen boeket samen stellen. De pluktuin is open van juli t/m september elke donderdag en vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur.

Wilde bloemen en seizoen groenten (zelf schaar meenemen is handig)

Koffiehuis en terras mogelijk gemaakt door het team van zorgboerderij de Bontekoe.

Op vrijdagmiddag bloementuin toegankelijk voor plukken en mooie foto’s.

Fruit en bloemen van het seizoen. Bloempluktuin en een prachtige verscholen picknickplek. Regelmatig koffie, thee en versgebakken cake.

Verse biologische groenten en kruiden. Proef het seizoen en kom naar dorpsakker De Parel!

Een tuin met heel veel eenjarige plukbloemen, grassen en ook vaste planten waar je in de zomermaanden zelf je eigen boeketje bloemen mag komen plukken.
De pluktuin is open van half juli t/m begin oktober.
Ook buiten het plukseizoen kun je met workshops meedoen in het Koffiehuisje in hun tuin. Maak gezellig een mooie groendecoratie of bloemstuk samen in een groep(je).
Ze verkopen op kleine schaal zelfgemaakte producten zoals jam, chutney, siroop etc. Leuk om even langs te fietsen.