Zelfoogsttuin De Groentemeester levert groente aan oogstgenoten die lid zijn van de tuin. Als we overvloed hebben, bieden we groenten te koop aan in een kraampje aan de tuin voor de voorbijganger.

Bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers kun je zelf (klein/rood) fruit en groente plukken in het seizoen (vanaf half mei tm eind september/begin oktober) en in de winkel kun je terecht voor nog meer producten. De groente en het fruit wordt met biologische bestrijdingsmiddelen geteeld. Hoofdvruchten zijn aardbeien (hele jaar verkrijgbaar) en kersen (juni/juli).

Zelfgemaakte jam van eigen fruit is een van de specialiteiten. Heerlijke smaken als aardbei, drie-vruchten of bramenjam maken je ontbijt tot een feestje! Ook hebben ze vruchtensappen. Als kers op de taart verkopen ze de lekkerste verse stroopwafels van Markus & Markus. Al deze lekkernijen zijn ook verkrijgbaar in originele cadeaupakketten, verkrijgbaar in elk formaat!

Als vanzelfsprekend is het aanbod van fruit en groente afhankelijk van de seizoenen. Zo hebben ze vanaf eind oktober diverse soorten appels, stoofperen, kweeperen en handperen en in het voorjaar liggen heerlijk verse asperges uit Limburg in de vitrine! Ze zijn altijd op zoek naar andere passende producten voor in de winkel en dat is niet altijd alleen maar groente of fruit: voor oudjaarsavond verkopen ze bijvoorbeeld oliebollen en appelflappen van Bakker Van Dam uit Hillegom. In december zijn er kerstpaketten te koop. Door het wisselende en verrassende assortiment is het de moeite waard om geregeld een kijkje te komen nemen in de winkel!

Kom biologische groente en fruit plukken bij ons in de kas! Van aardbeien, frambozen en bramen tot aan paprika’s, tomaten, aubergines en nog veel meer!

Kom genieten van het prachtige Landgoed Kaaybeekerhof. Struin door de verschillende tuinen en plof dan neer op het terras van onze theetuin. Daarna kun je verse groenten en fruit kopen in onze landgoedwinkel. Of koop een biologisch plantje in onze kwekerij.

De Tuinen van Hartstocht is zelfoogsttuin volgens het CSA-concept: Community Supported Agriculture. Dat betekent dat je lid kunt worden van onze tuin. Je betaalt aan het begin van het jaar een bedrag waarvoor je dan elke week verse groente kunt komen oogsten. Je deelt mee als er overvloed is, maar je deelt ook in de risico’s. Heeft het bijvoorbeeld eens flink gehageld of zijn de slakken massaal toegestroomd, dan kan het zijn dat er even geen sla is…

Met je bijdrage kunnen wij plantgoed, zaden en materialen kopen en onszelf betalen voor het onderhouden van de tuin. Zo zijn wij zeker van een inkomen, en jij van verse groente.

Op een schitterende plek, op de rand van Hilversum en Loosdrecht, ligt dit paradijsje verscholen. Geniet in de gezellige lunchroom, of op een idyllisch plekje in de tuin, van koffie met gebak of een heerlijke lunch. Laat u verrassen door een wandeling op de tuinderij en deel mee in de oogst, uiteraard geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Neem vervolgens een kijkje in de winkel waar u terecht kunt voor producten zoals ambachtelijke jam, thee, wijn, cosmetica maar ook insectenhotels, vogelhuisjes die door onze deelnemers uit de dagbesteding worden gemaakt. Ook als je nog een cadeautje zoekt biedt de winkel een leuk aanbod. Wist u trouwens dat u ook een heel seizoen uw groenten bij ons kunt komen oogsten? Kijk voor meer informatie op de website van https://csa-landinzicht.nl/.

Naast eieren, pompoenen en moestuingroente kun je in de pluktuin genieten van alle bloemen en je eigen boeket samen stellen. De pluktuin is open van juli t/m september elke donderdag en vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur.

Wilde bloemen en seizoen groenten (zelf schaar meenemen is handig)

GROENTEN VAN HET SEIZOEN
MET LIEFDE EN AANDACHT GETEELD

In de Wijkse Moestuin wordt op 1 ha wordt groente geteeld voor de directe afzet in de vorm van oogstaandelen. De meeste gewassen worden buiten geteeld en er zijn ook 2 tunnelkassen. Naast groente worden ook (klein)fruit en bloemen verbouwd.

De Wijkse Moestuin is een zelfoogsttuin. Dit houdt in dat klanten hun eigen groente komen oogsten. De tuin wordt hierdoor een gemeenschapstuin: klanten en tuinder komen elkaar tegen, maken een praatje, hebben contact en leren elkaar kennen.

Eens per week, twee weken of maand (afhankelijk van het seizoen) ontvang je een bericht van de tuinder met informatie over wat er kan worden geoogst. Soms staan er lekkere recepten in het bericht en leuke kooktips.

Ook word je via dit bericht op de hoogte gehouden over activiteiten en ander nieuws over De Wijkse Moestuin.

Ben je nog geen aandeelhouder; geen nood je kunt je op het oogstbericht abonneren, zodat je het ook ieder week krijgt en mee kunt lezen wat er in de Wijkse Moestuin is te doen. Wanneer je belangstelling hebt om deel te nemen in de Moestuin, neem dan contact op met de eigenaar Bea van Sprakelaar.

 

Vrijdag middag tussen 13.00 en 17.00 ben je welkom om iets te komen kopen. Wat we niet in de kraam hebben kunt u zelf oogsten of door ons laten oogsten.

Koffiehuis en terras mogelijk gemaakt door het team van zorgboerderij de Bontekoe.

Op vrijdagmiddag bloementuin toegankelijk voor plukken en mooie foto’s.