Bij de Waterbuffelboerderij Arns is men een ambachtelijke bereider van buffel-specialiteiten. Hierbij ligt hun focus op lekkere en verse producten.  Zij maken vanuit de heerlijke buffelmelk van de naastgelegen buffelboerderij de lekkerste zuivel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagverse buffelmozzarella, buffelburrata, buffelricotta, buffelyoghurt en buffel desserts. 

 De buffelhouderij staat dichtbij de natuur en heeft een kleine ecologische voetafdruk. Ook worden alle buffels zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke gedrag gehouden, zo lopen zij allemaal in een kudde en voor de kalfjes zijn er stieren in plaats van kunstmatige inseminatie. De productie is gericht op ambacht en vers, de focus ligt niet op massa maar vooral op kwaliteit. Dit begint al op de boerderij. Er is een kruidenrijk grasland ingezaaid, we gebruiken nauwelijks antibiotica en de buffels worden gehouden op een lekker strobed, dit alles proef je terug in de heerlijke melk.

Bij Hoeve Welgelegen verkoopt men melk, kaas en eieren aan huis met een automaat.
Ook kunt u bij hun vlees bestellen van de eigen koeien. Het vlees is afkomstig van het Belgisch blauwe vleesras, dat op hun boerderij is geboren en grootgebracht. Het vlees van het Belgisch blauwe ras staat bekend als uiterst mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels. Dankzij het lage vochtgehalte krimpt het vlees niet in de pan en krijgt het een goudbruine kleur tijdens het braden.
Bestellen van vlees kan via de mail albertenwendy@quicknet.nl of op whatsapp 0640402217.

Bij Kwekerij Vromans grazen ongeveer 100 Limousin runderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Robuuste, zwaar gespierde koeien met hun kalveren en enkele exclusieve fokstieren, welke soms wel 1200 kg zwaar zijn. De ruimte, gezond voer, goede verzorging, een stro stal en natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten voor de groei van stevig mager vlees met fijne structuur. Het vlees is snel gaar en houdt het vocht beter vast: hierdoor blijft het vlees sappig en behoudt zijn gewicht en die typische limousin-smaak.

De stal waar de koeien verblijven is een potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. De stal bestaat uit 56 voerplaatsen en 400 m2 ligoppervlakte op stro. Het is verdeeld in 8 hokken. Deze kunnen groter gemaakt worden door hekken. Tevens is er ook nog een stal op roosters aanwezig. Daar kunnen nog eens 45 stuks vee staan. Deze stal is in 2014 vervangen voor een potstal.
De koeien komen medio november binnen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Medio oktober worden de eerste kalfjes geboren. We streven ernaar dat rond eind maart de laatste kalveren worden geboren.
De dieren worden bij ons op het bedrijf geboren en blijven als zoogkalf minimaal 9 maanden bij de moeder. Ze verblijven in de zomer in de wei waar ze grazen en in de winter verblijven de dieren in de stal op stro. Hierdoor kunnen we een stukje topkwaliteit vlees garanderen waaraan geen preventieve antibiotica is toegepast. Daardoor kunnen we zeggen dat deze runderen een goed leven hebben.

De stal waarin de dieren verblijven is een groen label stal, dat wil zeggen dat de stal diervriendelijk is. Ook is ons bedrijf IKB (International Keten Bewaking) gecertificeerd. Dat houdt in dat het vlees extra goed gecontroleerd wordt en het voer voldoet aan de IKB-normen. Alle dieren op ons bedrijf zijn 100% Limousin stamboekkoeien. De dieren voor de vleespakketten worden op een leeftijd van ongeveer 4 jaar geslacht en hebben eenmaal gekalfd.

Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie en anders kunt u altijd en uiteraard geheel vrijblijvend bellen of mailen.

Kom gerust onze stal en het vee eens bezichtigen!

De Waddenslager is een kleinschalig varkensbedrijfje vlak aan de wadden op bijna het noordelijkste puntje van Nederland. Hier houden we op een diervriendelijke en duurzame manier bonte bentheimer varkens.

Hun doel is om op een eerlijke en duurzame wijze een prachtig en gezond product beschikbaar te maken voor iedereen.

Bij De Waddenslager hebben de varkens alle mogelijkheden om ook echt varken te zijn. Ze lopen het hele jaar door buiten in ruime weides waar ze heerlijk kunnen wroeten en lekker kunnen luieren in een modderpoel. Zo komt veel natuurlijk gedrag weer terug en hebben de varkens geen stress. Ieder varken krijgt bij ons alle tijd om te groeien in zijn eigen tempo.

Men at wel biologisch vlees maar of het dier nu een goed leven had gehad dat wisten we niet precies. Daarom heeft men het besluit genomen om zelf varkens aan te schaffen en het hele traject van big tot slager te kunnen volgen. Dit is hen zo goed bevallen, dat ze hebben besloten dit voor meer mensen mogelijk te maken.

Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂

Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂

Bij Cato is een webwinkel met een vestiging in Oudewater, voor liefhebbers van goede kwaliteit producten in food en non-food. Ze zijn bij Cato verzot op echte thee, ook wel specialty thee genoemd. Niet vreemd dus dat Cato staat voor “Coffee and Tea Oudewater”.

Maar Cato staat ook voor lekker en bijzonder! In de webwinkel vind je bijzondere producten. U kunt bij hen terecht voor losse kwaliteitsthee, specialty thee, thee gerelateerde artikelen zoals theepotjes, kopjes, filters, zeven. Zoveel mogelijk biologisch en duurzaam.

In eigen brouwerij wordt door Stefan en Dennis sinds 2013 bier gebrouwen! De basismout is afkomstig van lokale bieren wat het biertje super lokaal maakt! Het biertje is te drinken in Café Rad van Wageningen, te koop in lokale winkels en te bestellen via de webshop.

Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.

Proef het ambacht!
‘Proef het ambacht’ zo schrijft Magdalena Haverkamp van Chocolaterie Magdalena op haar website. U bent van harte welkom in hun chocolade-atelier. Hier kunt u zien, ruiken en beleven hoe de verschillende soorten chocolade worden verwerkt tot bijvoorbeeld bonbons, speciale vormen en tot creatieve chocoladecreaties. Hun chocolatiers staan u graag te woord en laten de liefde en passie van het ambacht aan u zien.