Verkoop van pruimen.

Bij Kwekerij de Kooi te Drunen kan je op alle zaterdag tomaten, boontjes, paprika en landbouwproducten kopen. Let op sommige groente zijn wel seizoensgebonden.

In de Boerderijwinkel Bartelen in Fijnaart (gemeente Moerdijk) verkopen zij  (paarse) aardappels, uien en de verse groenten van dat moment vers van het land en eerlijk bij de boer!

Speciaal bij Boerderij Bartelen hun eigen Truffelaardappels verkrijgbaar.

Aardappelboer in Wervershoof met kraampje aan huis. Is meest van de tijd open langs de weg, anders mogelijk aanbellen voor goede aardappels uit de schuur.

Dit is een gangbaar akkerbouwbedrijf in Laren gld. Zij verbouwen suikerbieten, tarwe, snijmais en aardappelen (consumptie-, friet- en zetmeelaardappelen).

De consumptieaardappelen, of tafelaardappelen worden bij hun op de boerderij verkocht, maar ook via wederverkopers

Den Reijer Agro het adres aan de Achterdijk in Zevenbergschen Hoek staat voor het product van land direct naar klant.

Aardappelen, uiten en biologische eieren, vanwege het zelfbedieningsconcept  zijn alle producten voorverpakt. In de herfst bieden ze een ruime keuze aan pompoenen en kalebassen in allerlei soorten en maten. Ook kun je hiervan decoraties kopen of zelf samenstellen.

Fiets gezellig langs hun stalletje. Dit ligt aan de VVVMoerdijkse Bloemendaalse polderroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld. U bent van harte welkom!

Sinds oktober 2020 is Mirjam Nelemans samen met haar man een winkeltje in de schuur van hun boerderij aan de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen.

Een schattig klein winkeltje met producten van de polders rondom hun boerderij. Denkend aan hun eigen aardappelen die nog net niet biologisch genoemd mogen worden. Maar aangevuld met biologische seizoensproducten van een andere boerin Dyanne Schrauwen, zoals de zoete aardappel, winterwortel en bospeen, prei, uien en pompoenen.

Mirjam heet u welkom op haar boerderij. Hun boerderij ligt direct aan de Hazeldonkse Zandweg waar vele fietsers tussen Zevenbergen en Etten-Leur/Prinsenbeek lokaal hun eten kunnen kopen.

In 1991 is aan de Oudebosweg door de familie Kodde gestart met het sorteren van aardappelen. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot een bedrijf waar zowel aardappelen gesorteerd, gewassen als ingepakt worden voor de binnenlandse-en exportmarkt.

Sinds januari 2018 gebeurt dit onder de naam Polder Potato.

Na een droge en warme zomer worden de aardappelen momenteel onder mooie omstandigheden gerooid. De schuren bij Polder Potato worden vol gereden met o.a. Bildtstar, Titanium en Divaa.

In “ons Èrpelhokske” staat een automaat waar u met muntgeld, biljetten en contactloos kunt betalen. In de automaat liggen de volgende zelf geteelde producten van Waspikse kleibodem:

▪frietaardappels in 5 kg en 10 kg
▪ kruimige aardappels in 2,5 kg, 5 kg en 10 kg
▪ vastkokende aardappels in 2,5 kg en 5 kg
▪ uien in 1kg en 5kg (gedurende het seizoen)
▪doosje met 10 vrije uitloopeieren van de Vaortkaant (van onze eigen kippen)
▪ eieren van de boerderij in doosjes van 6, 10 of 2 x 10 en trays met 30 stuks
▪appels per 1,5 kg
▪peren per 1 kg
(gedurende het seizoen)
Daarnaast staan er 2 kisten met 10kgse kruimige aardappels en 10kgse frietaardappels. Deze dienen gepast betaald te worden in het daarvoor bestemde kistje.
Hopelijk tot ziens aan de Vrouwkensvaartsestraat 45 in Waspik!
Groetjes familie Pruijsen

Hier in het prachtige glooiende Twentse landschap. In het mooie Beuningen heeften familie Zanderink, hun koeien lopen. Aan de voet van het Hakenberg en aan de rand van het Lutterzand met zijn meanderende Dinkel. Het gebied is heel bosrijk en weilanden, wat veelal begrenst word met oude houtwallen.
Dit gebied is ontstaan in de ijstijd tussen 238.000 en 126.000 jaar geleden. Een grote ijs gletsjer kwam vanuit Scandinavië hierheen geschoven. Deze stuwde verschillende soorten grond, zoals leem met zich mee. De ijs gletsjer stopte hier, waardoor deze bulten grond achter bleven. Het hoogste punt is het Tankenberg met 85 meter hoog. Deze ligt aaneengesloten aan het Hakenberg. Wat ook kenmerkend is, is dat in de grond verschillende zwerfkeien liggen.Deze stenen zijn in de omgeving overal te vinden. Ook zijn deze stenen gebruikt als markegrenzen. Bij hun is in een houtwal in december 2019, door stichting de Dree Marken, een markesteen gevonden. Dit was van de vroegere grens tussen Beuningen en De Lutte.  Markestenen zijn tussen 1300 en 1500 gelegd.De koeien lopen in kruidig rijke weiden, in dit prachtige Twentse landschap. De grond bevat veel mineralen. Het heeft een goed voedingstoffen- bindend vermogen. Alles wat gegeven word, komt terug.
Er zijn veel verschillende koeien rassen in Nederland. De familie Zanderink heeft tientallen jaren geleden gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine. Dit is een ras, afkomstig uit Frankrijk en staat bekend om hun geweldige vleeskwaliteit. Meer uitleg en het ontstaan van dit ras, is elders op de site beschreven.