Ruyge Weyde

Ruige Weide 43
3421 TH Oudewater
T: +31 (0)6 48 18 48 72
E: info@ruygeweydekaas.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBoter, Eieren, Geschenkpakketten, Kaas, Melk, Rauwe melk, Roomboter, Rundvlees, Vlees, Zuivel
TeelttypeBiologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 09:00 - 18:00 uur

Ruyge Weyde
Het verhaal gaat terug naar 1847, vanaf dit jaar begon Krijntje de Koning op deze boerderij met het bereiden van kaas; rauwmelkse boerenkaas van verse melk van eigen koeien volgens het traditionele boerenkaasrecept bereid.
Nu vijf generaties later doen wij dat nog steeds op dezelfde wijze. Hier zijn wij trots op! Vandaag de dag zijn er nog maximaal 100 boeren in Nederland die nog echte Boerenkaas uit rauwe melk maken. Daarvan zijn maximaal 10 biologisch, zoals wij.
Het bijzondere van Boerenkaas is het rauwmelkse aspect. Al het lekkere wat de natuur ons geeft wordt onderdeel van de kaas, wat resulteert in geweldige smaken die per seizoen kunnen verschillen. De verse melk die voor het kaasmaken gebruikt wordt, zorgt voor kaas met een eigen karakter. De tijd van het jaar, het weer, het rantsoen van de koeien, koeien binnen of buiten , de kaasmaker, alles heeft invloed op de smaak van de kaas.
Ruyge Weyde
De naam Ruyge Weyde ontleend zijn naam aan de polderweg waaraan de boerderij gelegen is: de “Ruige Weide”. Naast Ruyge Weyde Kaas hebben we in 2015 op de boerderij luxe gastenverblijven gerealiseerd, welke de naam Ruyge Weyde Logies dragen.