Hoogelandse Boerenzuivel

Hogelandseweg 4
4364 SB Grijpskerke
T: +31 (0)118 624 812
E: lejo.vanee@kpnplanet.nl


StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAppelsap, Babbelaars, Boerenjongens, Boter, Brandewijn, Dranken (alcoholisch), Dranken (niet alcoholisch), Fruit- /vruchtensappen, Hangop, IJs, Jams, Kaas, Karnemelk, Mayonaise, Melk, Sauzen en smaakmakers, Snoep, Streekproducten, Yoghurtijs, Zuivel
TeelttypeAmbachtelijk
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Maandag en dinsdag, donderdag t/m zaterdag: 09:00 - 17:00 uur
(tussen 12:00 - 13:00 uur eten wij)
In de maanden oktober tot en met april zijn wij op dinsdag, vrijdag en zaterdag open. Zondag: gesloten

In het gehucht “Hoogelande” dicht bij Middelburg in Zeeland staat melkveehouderij bedrijf van Leo en Jomien van Eenennaam. Zij hebben momenteel zo`n 60 melkkoeien in de stal. Zestig wandelende melkfabriekjes, die hen dagelijks trouw emmers vol kostbare melk leveren. Gras en mais erin, melk eruit, rechtstreeks naar de 400-literketels in de zuivelkamer. Daar, in hun moderne machines produceren zij vele liters zuivel per week.

In 1998 zijn Leo en Jomien begonnen met het verzuivelen van een gedeelte van de melk van hun eigen runderen. Op ambachtelijke wijze verwerken ze de melk van de koeien tot vloeibare zuivel. Allereerst zijn ze gestart met de ouderwetse standyoghurt. Dat is de dikke yoghurt die men vroeger maakte.

In de loop der jaren is het assortiment aardig uitgebreid. Alle producten worden bereid van verse melk (direct van de koe) en alles is gepasteuriseerd voordat het in de fles verdwijnt!

Zij verkopen de producten in hun eigen boerderijwinkel. Maar het grootste gedeelte wordt op andere kaasboerderijen, supermarkten en boerderijwinkels verkocht. Verse  zuivel die ze zelf in hun koelwagen bij hun afnemers afleveren.

En dat zijn er nogal wat: 25 (boerderij)winkels en supermarkten, verspreid over heel Zeeland, hebben hun producten op de schappen.

Je merkt dat mensen toch weer op zoek zijn naar de smaak van vroeger. Puur natuur. En zo willen ze het zelf ook.